Ana SayfaGüncelAKP’ye karşı 3 partinin desteğiyle: İYİ Parti’nin EYT önerisinin görüşülmesi kabul edildi

AKP’ye karşı 3 partinin desteğiyle: İYİ Parti’nin EYT önerisinin görüşülmesi kabul edildi

HABER MERKEZİ – İYİ Parti’nin sunduğu ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ önerisi AKP’nin red oyuna rağmen CHP, HDP ve MHP’nin oylarıyla Meclis Genel Kurulu’nda gündeme alınacak.

AKP ve partinin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı çıktığı ‘emeklilikte yaşa takılanlar’a ilişkin önergenin Meclis Genel Kurulu’nda gündeme alınması kabul edildi.

İYİ Parti’nin sunduğu, CHP ve HDP’nin desteklediği önergeye destek veren partiler arasında “af” ve “öğrenci andı” tartışmalarıyla gerilen ‘Cumhur İttifakı’ndaki krizin taraflarından MHP’nin de yer aldığı belirtildi.

NTV muhabiri Özden Erkuş’un aktardığına göre AKP söz konusu önergenin reddedilmesi yönünde oy kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, konuya ilişkin tekliflerini şöyle açıklamıştı:

“Primini ödemiş emeklilik hakkı var ama 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk dilimide yarısı, ikinci dilimde yüzde 65’i son dilimde de yüzde 80’i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın.”

Erdoğan karşı çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim gün sürelerini doldurmalarına rağmen yaş şartına takıldıkları için emekli aylığı almaya hak kazanamayanlar konusunda “Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur” demişti.

Geçtiğimiz hafta partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı açıklama ile söz konusu konuya tepkisini dile getiren Erdoğan, şunları söylemişti:

“Mevcut durumda dahi emeklilik sistemimiz içler acısı bir haldedir. ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ denilen gruba giren 6,3 milyon kişi bulunuyor. Bunlardan 1 milyonu memur diğerleri kendi hesabına çalışanlardan oluşuyor. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar liradır. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında toplamda 750 milyar lirayı buluyor.”


Erdoğan’dan ’emeklilikte yaşa takılanlar’ açıklaması


 

Previous post
Orta Karadeniz için sağanak ve kar uyarısı
Next post
CHP yerel seçimler için 105 adayını belirledi