Ana SayfaGüncelAkşener: Ekonomik kriz iktidarın eseri

Akşener: Ekonomik kriz iktidarın eseri

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Meral Akşener, ekonomideki kötü gidişatı ‘ağır bir ekonomik kriz’ olarak nitelendirdi, “İktidar ‘cambaza bak’ der gibi her gün ortaya yeni şeyler atıyorlar. Suçu hep başkalarının üzerine atsa da bu kriz iktidarın eseridir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Ağır bir ekonomik kriz yaşandığını söyleyen Akşener, ekonomideki kötü gidişattan iktidarı sorumlu tutttu.

“İktidar ‘cambaza bak’ der gibi her gün ortaya yeni şeyler atıyorlar. Suçu hep başkalarının üzerine atsa da bu kriz iktidarın eseridir. Önce dış güçler dedi. Sonda dış güçlerle ilgisi yok dedi. Dün yine dış güçlere bağladı. Bütün bahaneleri tek tek tüketti.”

Ekonomik tablonun ortada olduğunu ifade eden Akşener, “Bankalar batık kredi deposu haline geldi. Firmalar ardı ardına iflas ediyor, şirketler işçi çıkararak ayakta durmaya çalışıyor, çiftçinin mahsulü para etmiyor. Bütçeye bakınca en büyük tasarrufun yatırımlarda olduğu açıklandı. İktisattan biraz anlasalar küçülme eğilime girmiş ekonomide yatırımdan kısmanın daha kötüye götüreceğini anlarlardı” dedi.

Akşener ayrıca, “Kamu yatırımlarının kısılması ekonomiyi durma noktasına getirecektir. Ne yazık ki damat bey hala işin ciddiyetinin farkında değil. Biraz kemer sıkılacak ve kriz atlatılacak. Tasarrufun ekonomiye en az zarar verecek kalemler yapılması gerekir” diye konuştu.

Previous post
İtalya’da sel: Venedik sular altında, beş kişi hayatını kaybetti
Next post
Kobani’ye bombardıman ABD’ye ‘dostça’ mesajmış