Ana SayfaGüncelAkşener’den ‘İş Bankası’ yorumu: Bu işlerden sadece AKP ve CHP ekmek yiyor

Akşener’den ‘İş Bankası’ yorumu: Bu işlerden sadece AKP ve CHP ekmek yiyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredileceğine ilişkin yaptığı açıklamalarının ‘sahte kriz’ olduğunu savunan İYİ Parti lideri Akşener, “Bu işlerden sadece AK Parti ve CHP ekmek yiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredileceğine ilişkin sözlerini yorumladı.

Akşener, söz konusu gündem maddesinin ‘sahte bir kriz’ olduğunu vurguladı ve bundan AKP ile CHP’nin faydalandığını savundu.

“Aralarındaki kavgaya girmeyelim ama Erdoğan’ın derdi İş Bankası, ekonomi, millet değil. Ona ekonomik krizi gündemden düşürecek bir sahte kriz lazım. Yıllardır seçimlerden önce oynanan oyun bu değil. Bu işlerden sadece AK Parti ve CHP ekmek yiyor. İki kutup halinde didişsinler biz de etraflarında toplanalım, tribünden izleyelim istiyorlar.

“Açıkça söyleyeyim, İYİ Parti bu kumpasa düşmeyecek, oyunu bozacak, gölge boksuyla oy toplama devrini biterecek. İki tarafın da istekli olduğu bu bloklaşma bitecek. Ya milletin sorunlarıyla ilgilenecekler ya da tasviye olacaklar.”

Akşener ayrıca, “AK Parti ile CHP’nin halat çekme yarışına benzeyen seçim düzenini sona erdireceğiz” dedi.

Erdoğan ne demişti?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrine yönelik bir teklifin Meclis’e geleceğini açıklamıştı.

CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28,10 oranındaki hisselerinin Hazine’ye devrini sağlanacağını vurgulayan Erdoğan, “İş Bankası’nda yüzde 28’e yakın hisse olayı var. Onu Hazine’ye devredeceğiz. Meclis’e bu konuyu getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. Bu hissenin Hazine’ye devrini sağlamış olacağız” demişti.


Erdoğan: İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız

Bahçeli: CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili teklif gelirse destekleriz


İş Bankası hisseleri

CHP, Atatürk’ün yazılı vasiyeti gereği İş Bankası hisselerinin yüzde 28’ini yönetiyor ve bu kapsamda yönetim kurulunda dört üye bulunduruyor.

Yine Atatürk’ün vasiyeti gereği CHP hisselerden kar payı almıyor, elde edilen gelir Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na gönderiliyor.