Ana SayfaGüncelAkşener’den McKinsey tepkisi: Bu anlaşmayı imzalayanları affetmeyeceğiz

Akşener’den McKinsey tepkisi: Bu anlaşmayı imzalayanları affetmeyeceğiz

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümetin uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışma kararı almasını eleştirdi, “Bu anlaşmayı imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında ilk kez konuştu.

Akşener, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile yapılan anlaşmayı eleştirdi ve “Bu, ikinci kozmik oda davasıdır ve vakasıdır” dedi.

Meral Akşener, “Bu anlaşmayı imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti lideri, MHP’nin Meclis’e sunduğu af yasası teklifi için ise “Mafya bozuntularını affedelim diyorlar, Türklüğe hakareti affedelim diyorlar. Bu af hikayesini getirirlerse FETÖ kodamanlarını salınmasına neden olursanız dünyayı size dar ederiz” dedi.


“Ekonominin anahtarını, ABD’li McKinsey’e teslim etme kararı ne demek?”


Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmeleri için gittiği New York’ta düzenlenen bir konferansta Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamıştı.

Bakan, “Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” demişti.

Muhalefet ve iktisatçılardan ise bu gelişmeye tepki gelmişti. CHP’li Selin Sayek Böke “Ekonominin anahtarını, ABD’li McKinsey’e teslim etme kararı ne demek” diye sorarken, HDP Milletvekili Garo Paylan da “Bu yeni bir Düyun-u Umumiye’nin ilk adımıdır” diye belirtmişti.

İktisatçı Ümit Akçay da IMF’ye gitmeden ‘bir IMF anlaşması yapmanın yolu bulunmuş oldu’ diye kaydetmişti.

McKinsey şirketi ile çalışma kararı alınmasının gündemleşmesi üzerine açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı ise şirketin ‘hiçbir icra fonksiyonunun ya da yetkisinin olmayacağını’ belirtmişti.

Previous post
Sabiha Gökçen'den 3. Havalimanı'na... - Bahadır Altan
Next post
"Yüksek girdi fiyatları nedeniyle kimse buğday ekmiyor, büyük kriz 2019'da"