Ana SayfaEkonomiAlmanya ve Türkiye’den ‘ekonomik işbirliği’ mesajı

Almanya ve Türkiye’den ‘ekonomik işbirliği’ mesajı

HABER MERKEZİ – Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier ile Maliye Bakanı Albayrak yaptıkları ortak basın toplantısında ‘ekonomik işbirliğini geliştirmekten yana’ mesajlar verdi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ankara’da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Albayrak, ekonomik alanda işbirliğini güçlendirmek istediklerini vurgulayarak, “Yakın dönemde çok daha güçlü iş birliklerini anons edeceğimiz bir döneme giriyoruz” dedi.

Yarın bunların bir kısmını ‘anons’ edeceklerini söyleyen Albayrak, şunları kaydetti:

“Ekonominin her alanında işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticari partneri.

“Bu kadar güçlü bir ekonomik işbirliğinin çok daha güçlü karşılıklı anlayış ve sağduyunun hakim olduğu bir siyasi işbirliğini de beraberinde getirmesini bekliyorum. Önümüzdeki dönemde çok daha yapıcı bir sürecin bizi beklediğini düşünüyorum. Çok daha güçlü iletişim kanallarının tesisi için hazırız.”

Altmaier ise iki ülkenin önemli ticaret partneri olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkileri geliştirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Altmaier de şunları söyledi:

“Sayın bakanla çok başarılı bir görüşmemiz oldu. Son zamanlarda iki ülke arasında sıkıntılı anlar da yaşandı. İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız. Biz bir sinyal vermek istiyoruz, ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz.

“Ticari ilişkilerin zor zamanlarda da devam etmesinde kararlıyız. Siyasi olarak da iradeye ihtiyacımız var.

“İşbirliğimiz için yeni imkânlar var, bunu konuştuk. Şirketlerin daha fazla yatırım yapmaya teşvik etmek için hangi önlemleri alabiliriz, bunu konuştuk. İlerlemelerin mümkün olduğunu göstermeliyiz. Ben çok iyimserim bu konuda.”