Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarı

Almanya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarı

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat bilgileri kısmında yapılan düzenleme kapsamında Türkiye ile ilgili bölümde değişikliğe gidildi.

Türkiye ile ilgili kısımda, “hükümeti eleştiren bilgilerin yeniden paylaşılması ya da hatta ‘beğenilmesi’ bile cezai yargılamalara yol açabilir. Örneğin cumhurbaşkanına hakaret ya da terör propagandası” denildi.

Euronews’un haberine göre düzenlemenin devamında söz konusu durumun Almanya’daki hukuk anlayışına göre ifade özgürlüğü kapsamında olan ifadeler için de geçerli olduğu kaydedildi. İlaveten “suçlu bulunulması halinde mahkumiyet ve hapis cezasıyla sonuçlanabilir” denildi.

Tutuklu Almanya vatandaşları

Almanya vatandaşlarının son iki yılda artan vaziyette ‘keyfi olarak gözaltına alındığı’ belirtilen düzenlemede şu ifadeler de yer aldı:

“Diğer tutuklamalar, kişinin Türkiye’de terörizm olarak sınıflandırılan bir örgütle, örneğin Gülen grubu ile ilgili şüphelere dayanmaktadır.Uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerinin aksine, Türkiye bu davaların bazılarında Türkiye’deki diplomatik misyonlara sadece birkaç ay sonra mahpuslarla görüşme izni vermiştir.”

Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldırıldığına dikkat çekilen uyarıda, Almanya vatandaşlarına buna rağmen siyasi içerikli etkinliklerden ve kalabalıklardan uzak durulması tavsiyesinde bulunuldu.




Önceki Haber
MEB: 'Pedagojik formasyon' yüksek lisans programı olacak
Sonraki Haber
Maddi imkansızlık yüzünden kontrole gidemeyen diyabet hastası çocuk yaşamını yitirdi