Ana SayfaGüncelAltanlar ve Ilıcak’ın da aralarında olduğu altı sanığa verilen müebbet hapis cezası onandı

Altanlar ve Ilıcak’ın da aralarında olduğu altı sanığa verilen müebbet hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu altı gazeteciye verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 gazetecinin yargılandığı davanın 16 Şubat’ta görülen duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Ardından davanın istinaf süreci başlamıştı.

Beşi tutuklu altı sanığın İstinaf Mahkemesi’nde yeniden yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengül, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek, tutuksuz sanık Mehmet Altan ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ahmet Altan da duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Savcının sunduğu mütalaaya karşı son savunmalarını yapan sanıklardan Mehmet Altan, “27 yıllık profesör olarak hukuk diye sunulan bu izan dışı durum karşısında savunma yapmak zorunda bırakılmaktan dolayı hicap duyuyorum” dedi.

‘Hakimler için Anayasa Mahkemesi yok hükmünde’

Sözlerine mütalaayı eleştirerek başlayan Ahmet Altan ise şöyle konuştu:

“Bir insan soyut tehlike yarattığı için ağırlaştırılmış müebbete çarptırılabilir mi, yargılanabilir mi? Yargı sisteminin içinde yer alan bazı yargıç ve hakimler için Anayasa Mahkemesi yok hükmündedir. Anayasayı ve Anayasa Mahkemesini reddetmek insanı suçlu yapar.”

Bunun üzerine Ahmet Altan’ı uyaran mahkeme başkanı, “Savcının kişiliğine yönelik ithamda bulunamazsınız” dedi. Bunun üzerine Altan, “Nasıl oluyor da ortada Anayasa Mahkemesi kararı varken savcı bu kararı yok sayıyor. Bir suçla bizi suçlayamazsınız. Elbette buna karşı çıkacağım” ifadelerini kullandı.

‘Mahkeme kararı bana da uygulansın’

Son sözü sorulan Nazlı Ilıcak da şunları söyledi:

“Ortada bir Anayasa Mahkemesi kararı var. Bu mahkeme kararının bana da uygulanmasını özellikle rica ediyorum. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yüzünü döndüğü noktada, bence buradan çıkan karar hükümetin de elini rahatlatacak. Avrupa Birliği’ne verilmiş mesaj olacaktır.”

Karar onandı

Sanıklar son sözlerinde beraatlarını ve tahliyelerini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Turgut Özşengül ve Yakup Şimşek hakkında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince “Anayasayı ihlal” suçundan verilen, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ayrı ayrı onanmasına karar verdi.




Önceki Haber
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı KYB adayı Dr. Berhem Salih
Sonraki Haber
Özcan Alper: ‘Yıkıntılar Arasında’ ile bir hafıza oluşturmak istedim