Ana SayfaGüncelAnkara’da gözaltına alınan HDP’liler serbest bırakıldı

Ankara’da gözaltına alınan HDP’liler serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da gözaltına alınan HDP’nin eski Urfa milletvekili İbrahim Binici’nin de aralarında olduğu sekiz kişi mahkemece serbest bırakıldı.

Ankara’da 27 Ekim’de sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine dönük polis operasyonu gerçekleştirilmiş, aralarında HDP’nin eski Urfa milletvekili İbrahim Binici’nin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında tedavi gördüğü hastanede gözaltına alınan HDP Urfa eski Milletvekili İbrahim Binici, İHD MYK Üyesi Ali Rıza Yurtsever, HDP İl Örgütü yöneticisi Derya Bakır, HDP Etimesgut eski İlçe Başkanı Lokman Aydoğmuş, HDP İlçe Yöneticisi Halil Çelenk, önceki seçimlerde HDP’den milletvekili adayı olan İsmet Yalçınkaya, Kazım Arslan, Metin Kümek ile Akademisyen Sedat Yağcıoğlu evlerinden gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan kanser hastası olan Ali Rıza Yurtsever, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dün savcılıkça adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer sekiz kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından bu adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ile suçlanıp, haklarında tutuklama talep edilen isimler, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı.