Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnnesi şikayetini geri çekti, çocuk kendisini istismara maruz bırakan erkekle aynı evde

Annesi şikayetini geri çekti, çocuk kendisini istismara maruz bırakan erkekle aynı evde

HABER MERKEZİ – Antalya’da 3 yıl boyunca üvey babası tarafından cinsel istismara maruz bırakılan 14 yaşındaki kız çocuğu, annesinin şikayetini geri çekmesi üzerine kendisini istismar eden erkek ile aynı evde yaşamak zorunda bırakıldı. 14 yaşındaki çocuk şimdi de okuldan alınıp nişanlandırıldı.

Antalya’da 4 yıl önce 10 yaşında olan bir kız çocuğu üvey babası Y.S. tarafından 3 yıldır cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek emniyete şikayette bulundu.

Bunun üzerine çocuğun annesi de eşi Y.S. hakkında şikayette bulunarak boşandı.

Açılan davada Antalya Bölge Adliye Mahkemesi, ‘çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar’ suçunu birden fazla kez işlediğine hükmederek Y.S. hakkında 25 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca çocuğun teyzesinin ifadesine göre, “Kızın adı çıkar rapor yazamam” dediği iddia edilen Jinekolog F.D. hakkında ‘görev esnasında suçu yetkili makamlara bildirmeme’ (TCK 280/1) iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Anne şikayetini geri çekti

Fakat Y.S.’ye 25 yıl hapis cezası verilen son duruşmada çocuğun annesi şikayetini geri çekti.

Dava sürecini Hürriyet’e anlatan çocuğun avukatı Burcu Erten, Y.S. ceza alana kadar uzun bir hukuk mücadelesi yaşadıklarını ve bu süreçte tüm raporlara rağmen üvey babaya 2 kez beraat kararı verildiğini söyledi.

Erten, son duruşmada yaşananları ve annenin şikayetinden vazgeçmesi sonrası olanları şöyle anlattı:

“Y.S.’ye hapis cezasının verildiği son duruşmada anne şikâyetinden vazgeçti. Kendisine baskı altında olup olmadığını sordum. Sustu. Ama çocuk direndi. Şikâyetinden vazgeçmedi. Hapis cezası çıkınca Yargıtay kararını beklemeye başladık. Bu sırada anne H.’nin iddialar nedeniyle boşandığı eski eşi Y.S. ile yeniden bir araya geldiğini öğrendim. Hemen akabinde de hem anne hem de çocuk şikâyetini geri çekti.”

Okuldan alınıp, nişanlandırıldı

Erten, şikayetlerin geri çekilmesi ve annenin Y.S. ile barışması üzerine çocuğun şu anda kendisine istismarda bulunan erkek ile aynı evde yaşamak zorunda bırakıldığını ifade etti.

“Yargıtay’daki dosyada ifade ve raporlar çok açık. Suçlamanın geri çekilmesi hayatın olağan akışına aykırı. Çocuğun anlattığı olaylar yaşanmadan bilinemez. Üstelik kardeşinin ifadeleri de çok açık” diyen Erten, kendisinin de noter kararıyla görevinden azledildiğini söyledi.

Çocuğun okuldan da alındığını ve biriyle nişanlandırıldığını kaydeden Erten, Yargıtay’dan gelecek kararları beklediklerini belirtti ve ekledi: “Ben 14 yaşındaki bir çocuğun hayatının daha fazla kararmasını istemiyorum.”

‘Biz onu kurtaramıyoruz’

Çocuğun teyzesi de şikayetini geri çekmesi sonucu kardeşi ile görüşmeyi kestiğini belirterek şunları söyledi:

“Başına gelenler yetmiyormuş gibi bir de çocuk gelin mi olacak? Biz onu kurtaramıyoruz ama belki devlet bir çare bulabilir.”

Previous post
Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için AYM’ye başvuru
Next post
Endonezya’da yaşamını yitirenlerin sayısı 1300'ü aştı