Ana SayfaGüncelAra Güler yaşamını yitirdi

Ara Güler yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da hastaneye kaldırılan usta fotoğrafçı Ara Güler, hayatını kaybetti.

Ünlü gazeteci ve foto muhabiri Ara Güler, 90 yaşında yaşamını yitirdi.

İstanbul’da kaldırıldığı hastanede akşam saatlerinde kalbi çalıştırılan Güler, bir süre yoğun bakımda tutuldu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Doktor Zafer Gökay, Güler’in yakınlarına yaptığı açıklamada, “Serviste 3 kez resüsitasyona cevap vermiş, yoğun bakımda da iki kere verdi ama üçüncüsünde ne yazık ki döndüremedik, başımız sağ olsun. Tamamen kalp yetersizliği” dedi.

Ara Güler hakkında

@AraGulerFoto

1928 yılında İstanbul’da doğdu. Pangaltı Ermeni Okulu ve Karaköy’deki Getronagan Lisesi’nde okudu.

Gazetecilik yaşamına Yeni İstanbul gazetesinde başladı. Bir yandan da Ermenice gazetelerde makaleleri, hikayeleri yayınlandı.

1956’da Time Life, 1958’de Paris Match ve Stern dergilerinin yakındoğu foto muhabirliğini üstlendi. Aynı dönemde Magnum Ajansı‘na katıldı.

1961’de İngiltere’de yayınlanan British Journal of Photography Year Book onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. 1962’de Master of Leica unvanını kazandı.

Dünyanın dört bir yayında yüzlerce sergi açtı. Güler’in fotoğraflarının bir bölümü Paris’te Ulusal Kitaplık’ta, ABD’de Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu’nda, ayrıca Boston, Chicago ve New York’ta özel koleksiyonlarda yer aldı.

Previous post
Kaçış – Elend Aydın
Next post
3. Havalimanı: 'Koşullarda bir düzelme yok, daha da kötüye gidiyor'