Ana SayfaÇalışma YaşamıAydın Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler 100 gündür oturma eyleminde

Aydın Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler 100 gündür oturma eyleminde

HABER MERKEZİ – Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait ulaşım şirketinde şoför olarak çalışırken işten çıkarılan dokuz işçi, işlerine geri dönme talebiyle 100 gündür belediye binası önünde eylemde.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı şirketi İmar Anonim Şirketi’nde şoför olarak çalışan dokuz işçi, 8 Temmuz’da işten çıkarıldı.

İşçilerin bunun üzerine işe geri dönme talebiyle belediye önünde başlattıkları oturma eylemi 100. gününde.

İşçilerden Okan Aslan, ilk günden itibaren eyleme başladıklarını ancak bugüne kadar hala belediyenin tek bir adım atmadığını söyledi.

MA’ya konuşan Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun her gün araç ile önlerinden geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Çerçioğlu bizi dinlemeden yargısız infaz ederek işten çıkardı. Biz işten çıkarılmadan önce hiçbir şekilde ihtarname almadık. Disiplinsiz çalışmadık. Çerçioğlu bizi işe disiplinsiz yaklaştığımız için işten çıkardığını söylüyor. Biz haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe direniyoruz. Hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Bugün 100 gün yarın 200 gün olur.”

‘İllaki sesimiz duyuracağız’

Aslan işe dönene dek eylemlerinin devam edeceğini kaydetti ve ekledi: “Onlar istediği kadar bizi görmesin. Biz illaki sesimizi duyuracağız. Hakkımızı helal etmiyoruz.”

1 Eylül tarihinde işe iade davası açtıklarını belirten Aslan, davalarına ilişkin 15 Kasım ve 15 Aralık tarihlerinde duruşmalarının görüleceğini belirterek, davaların da uzatılarak kendilerine zulüm edildiğini dile getirdi.

Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Aslan, “Gerekirse biz de seçime hazırlanır gibi belediyenin bize yaptıklarını köy, il ve ilçelerde broşürler dağıtarak anlatacağız” dedi.




Önceki Haber
Stephen Hawking'den gençlere: Hayal gücünüzü serbest bırakın, geleceği şekillendirin
Sonraki Haber
Beden ve cinsiyet üzerine bir sergi: "Bana Hikâye Anlatma"