Ana SayfaGüncelBahçeli: CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili teklif gelirse destekleriz

Bahçeli: CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili teklif gelirse destekleriz

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, “İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına işaret ederek, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrine yönelik bir teklif gelmesi halinde bunu destekleyeceklerini söyledi.

Parti genel merkezinde konuya dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, “İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Tekraren ifade ediyorum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk Milleti’dir” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay bir siyasi parti olarak CHP’nin banka hissesi sahibi olmasının yanlış olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer” demişti.

İş Bankası hisseleri

CHP Atatürk’ün yazılı vasiyeti gereği İş Bankası hisselerinin yüzde 28’ini yönetiyor ve bu kapsamda yönetim kurulunda dört üye bulunduruyor.

Yine Atatürk’ün vasiyeti gereği CHP hisselerden kar payı almıyor, elde edilen gelir Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na gönderiliyor.

Previous post
"İhbar Erdoğan'dan, operasyon seçime dönük; çocukların kafasına bile silah dayadılar"
Next post
KHK ile ihraç edilen vekiller Meclis’ten çözüm bekliyor