Ana SayfaGüncelBahçeli’den Ankara için Gökçek’e yeşil ışık, İstanbul için ‘sürpriz aday’ açıklaması

Bahçeli’den Ankara için Gökçek’e yeşil ışık, İstanbul için ‘sürpriz aday’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Bir kez daha ‘yerel ittifakta yokuz’ diyen MHP lideri Bahçeli, Ankara için Gökçek’in aday olmasının kendilerine ‘şeref kazandıracağını’ söyledi. Bahçeli ayrıca daha önce aday göstermeyeceklerini açıkladığı İstanbul için de “Bir sürprizimiz olabilir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, Melih Gökçek’in yerel seçimlerde partisinin Ankara adayı olarak gösterileceği iddialarına da yanıt verdi.

“Sayın Gökçek’e herhangi bir önerimiz olmamıştır” diyen Bahçeli, şu sözlerle Gökçek’in adaylığına yeşil ışık yaktı:

“Melih Bey değerli bir şahsiyettir, onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. MHP’de belediye başkanı olursa canı gönülden destekleriz şeklinde yaklaşımlar vardır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur, MHP’ye şeref kazandırır.”

Ayrıca daha önce İstanbul ile alakalı olarak aday göstermeyeceklerini hatırlatan Bahçeli, yerel seçime ittifaksız gittiklerini hatırlatarak, “İstanbul’da bir sürprizimiz olabilir. Cumhur İttifakı devam ediyor yerel ittifakta yokuz diyoruz” dedi.

Gökçek’ten ‘teşekkür’

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Bahçeli’nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Gökçek, “Sayın Bahçeli, Türkiye’nin başı sıkıştığı her anda, ülkenin düze çıkışında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir. Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum” diye konuştu.