Ana SayfaGüncelBahçeli’den McKinsey ile çalışılmasına destek

Bahçeli’den McKinsey ile çalışılmasına destek

HABER MERKEZİ – ABD’li McKinsey şirketiyle ilgili eleştirilere yanıt veren MHP lideri Bahçeli, “ABD’li denetim ve danışmanlık şirketiyle çalışılmasını yerinde bulduk” dedi ve ekledi: “Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz, değerlendirmelerimiz asla değişmeyecek.”

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışma kararı alınmasına karşı yapılan eleştirilere yanıt verdi.

McKinsey şirketi ile çalışılmasını yerinde bulduklarını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“ABD’li denetim ve danışmanlık şirketi McKinsey’le çalışılmasını yerinde bulduk. Yeni bir IMF, kayyum, kapitülasyon, Düyun-u Umumiye olmadığını söyledik. Hemen açığa düştüğümüzü söylediler. Be hey zır cahiller, pek çok faaliyeti olan McKinsey, denetim ve danışmanlık şirketidir. Akıl ve irade milli olduğu sürece ister uyar, isterse iade edersiniz…”

Bahçeli ayrıca, “Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz, değerlendirmelerimiz asla değişmeyecek, tutarlı ve gerçekçi tespitlerimiz hükmünü muhafaza edecektir” dedi.

Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmeleri için gittiği New York’ta düzenlenen bir konferansta Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamıştı.

Bakan, “Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” demişti.

Muhalefet ve iktisatçılardan ise bu gelişmeye tepki gelmişti. CHP’li Selin Sayek Böke “Ekonominin anahtarını, ABD’li McKinsey’e teslim etme kararı ne demek” diye sorarken, HDP Milletvekili Garo Paylan da “Bu yeni bir Düyun-u Umumiye’nin ilk adımıdır” diye belirtmişti.

İktisatçı Ümit Akçay da IMF’ye gitmeden ‘bir IMF anlaşması yapmanın yolu bulunmuş oldu’ diye kaydetmişti.

McKinsey şirketi ile çalışma kararı alınmasının gündemleşmesi üzerine açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı ise şirketin ‘hiçbir icra fonksiyonunun ya da yetkisinin olmayacağını’ belirtmişti.

Previous post
Yazar Temel Demirer serbest bırakıldı
Next post
Gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında