Ana SayfaGüncelBanu Sıvacı’nın yönettiği ‘Güvercin’e İspanya’dan 5 ödül

Banu Sıvacı’nın yönettiği ‘Güvercin’e İspanya’dan 5 ödül

HABER MERKEZİ – Banu Sıvacı’nın ilk uzun metrajlı filmi olan “Güvercin”, Valensiya Akdeniz Filmleri Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil beş ödüle layık görüldü.

Banu Sıvacı’nın yazıp yönettiği ‘Güvercin’, dünya prömiyerini 68. Berlin Film Festivali’nde yapmıştı.

Daha sonra yurt dışında Sofya ve Giffoni film festivallerinde gösterilen filme, Türkiye prömiyerini yaptığı 37. İstanbul Film Festivali’nde ‘Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ verilmişti.

İspanya’dan beş ödül

Sıvacı’nın ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Güvercin’, bu sene 33. kez düzenlenen Valensiya Akdeniz Filmleri Festivali’nde (Mostra de Valencia. Cinema del Mediterrani) yarıştı.

‘Güvercin’ festivalde, En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Müzik ve En İyi Erkek Oyuncu olmak üzere toplam beş ödülün sahibi oldu.



Oyuncu kadrosunda Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı, Demet Genç, Evren Erler, Mazlum Taşkıran ve Michal Elia Kamal’in yer aldığı filmin sinopsisi ise şöyle:

Yusuf, Adana’nın varoş ve kenar mahallelerinden birinde, ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan bir gençtir. Oturdukları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besleyip eğitmektedir. Yusuf, Maverdi adını verdiği dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Ağabeyi Yusuf’a, çalışması konusunda baskı yapar. Kuşlarından başka bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin tüm gerçekleriyle yüzleşir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amedspor'a 59'uncu kez taraftar yasağı
Sonraki Haber
ABD'de bir sinagoga silahlı saldırı: En az dört kişi yaşamını yitirdi