Ana SayfaDünyaBM’den Cemal Kaşıkçı açıklaması

BM’den Cemal Kaşıkçı açıklaması

HABER MERKEZİ – BM İnsan Hakları Sözcüsü Shamdasani, Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın akıbetinin ortaya çıkarılması ve bulguların kamuoyuyla paylaşılması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, Suudi Arabistanlı Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’yla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Kaşıkçı’nın kaybolmasından ötürü duyulan ‘ciddi endişe’ dile getirildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözcüsü Ravina Shamdasani Cenevre’de yaptığı basın açıklamasında, “Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne dair haberler ve sıradışı durumlar doğruysa bu durum gerçekten sarsıcı” dedi.

Shamdasani, Kaşıkçı’nın akıbetinin bir an önce ortaya çıkarılması için Türkiye ve Suudi Arabistan’a çağrı yaparak, hızlı bir soruşturma yürütülmesi ve bulguların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Ne oluyor?

Suudi Arabistan rejimine muhalif görüşleriyle bilinen Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için başkonsolosluğa gitmişti.

Bu tarihten beri gazeteciden haber alınamıyor.

Ankara, öldürüldüğü öne sürülen Kaşıkçı’nın binadan hiç ayrılmadığı kanaatinde. Riyad yönetimi ise “Binadan ayrıldı” iddiasında.

Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş görüntüleri Washington Post gazetesince dün yayınlanmıştı. Reuters ve Türkiye’den gazetecilerin yanı sıra, Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı da Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü ve cesedinin konsolosluktan çıkarıldığını iddia ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mazot zamları onları da vurdu: Balıkçılar teknelerini satıyor
Sonraki Haber
Uzayın derinliklerinde bir serüven: ‘High Life’