Ana SayfaDünyaBM’den Suudi Arabistan’a Cemal Kaşıkçı çağrısı

BM’den Suudi Arabistan’a Cemal Kaşıkçı çağrısı

HABER MERKEZİ – BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin yerininin açıklanması için Riyad yönetimine çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturmaya uluslararası uzmanların da dahil olması gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Bachelet, toplanan kanıtlarla ilgili adli incelemenin ve otopsinin soruşturmanın kilit parçaları olduğunu vurgulayarak, Suudi Arabistan’a Kaşıkçı’nın cesedinin yerini açıklama çağrısı yaptı.

Michelle Bachelet

2 Ekim’de yaşanan cinayeti ‘şoke edici derecede küstah bir suç’ olarak tanımlayan Bachelet, “Kanıtlara ve görgü tanıklarına tam erişimi olan uluslararası uzmanların katılımı, çok arzu edilmektedir… Suudi yöneticilere ivedilikle cesedin yerini açıklamaları çağrısı yapıyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim’de Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerin talimatıyla öldürüldüğü üzerinde durulan Kaşıkçı’nın cesedi hala ortada yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a, gözaltına alınan 18 kişinin İstanbul’da yargılanmasını teklif etmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr ise “Cinayet zanlıları Suudi Arabistan’da yargılanacak” demişti.

Previous post
Bitlis'te sokağa çıkma yasağı
Next post
AVM'lerde çalışma koşulları: Sürekli denetim var, oturmak bile yasak