Ana SayfaGüncelBoğaziçili öğrencilerin davası: Yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı

Boğaziçili öğrencilerin davası: Yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilip haklarında dava açılan 30 öğrencinin yargılandığı davada, öğrencilerin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Türkiye’nin ÖSO grupları ile düzenlediği Afrin operasyonu sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildikten sonra haklarında dava açılan 22 öğrencinin duruşması görüldü.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 22 sanıklı dosyada firari olarak bilinen sekiz sanığın ayrı görülen dosyası da ana dosya ile birleştirildi.

Duruşmaya öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Erkan Baş ve Hüda Kaya da katıldı.

JinNews’te yer alan habere göre duruşmada daha önce dinlenmeyen ve ilk duruşmadan sonra dosyaya eklenen 8 sanığın savunmaları alındı.

Öğrencilere bir önceki duruşmada olduğu üzere; atılan sloganlar, karşı grupla olan tartışmalar ve görüntülerle ilgili sorular yöneltildi.

Olay gününü anlatan öğrenciler, eyleme katıldıklarını, fiziksel münakaşaya girmediklerini, yaptıkları eylemin ya da attıkları sloganların örgüt propagandası olmadığını ifade etti.

Beraatlerini talep eden öğrenciler, mahkemenin aksi kanaatte olması halinde yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme: İşkence bizim önümüzde gerçekleşmedi

Öğrencilerin avukatları da gözaltında işkence ve kötü muamele şikayetlerini hatırlattı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Bizim önümüzde gerçekleşmedi. Toplayın delilleri Savcı’ya suç duyurusunda bulunun” yanıtını verdi.

Bu ifadeler üzerine avukatlar da mahkemeye araştırma ve ihbar yükümlülüğü olduğu hatırlatmasında bulundu.

Avukatlar da müvekkillerinin yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

Beraat talebine ret

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme; tüm öğrenciler hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına, dijital materyallerin iadesi taleplerin ise reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 19 Mart 2019’a ertelendi.

Previous post
İtalya’da 'mülteci dostu' belediye başkanına ev hapsi
Next post
Toplu iflaslar ve kitlesel işsizlik kapıda: Enflasyon yüzde 24,52’ye yükseldi