Ana SayfaDünyaBritanya’da bir okul öğrencilerin teneffüslerde konuşmasını yasakladı

Britanya’da bir okul öğrencilerin teneffüslerde konuşmasını yasakladı

HABER MERKEZİ – Britanya’da bir ortaokul, öğrencilerine teneffüslerde konuşmayı ve her türlü ses çıkarmayı yasakladı. Kurala uymayan öğrenciler 20 dakika alıkonularak cezalandırılacak.

İngiltere’nin Birmingham kentinde bulunan Ninestiles adlı ortaokul, öğrencilere teneffüslerde konuşmayı ve ses çıkarmayı yasakladı.

Okul yönetiminin velilere gönderdiği mektupta öğrencilerin 5 Kasım’dan itibaren bina içinde hareket ederken herhangi bir ses çıkarmasının yasaklandığı belirtiliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre öğrenciler bu kurallar doğrultusunda yalnızca restoran, yemek alanı ve “sosyalleşme mekanında” birbiriyle konuşabilecek.

Kurala uymayan öğrenci alıkonulacak

400 öğrencisi bulunan okulda nöbetçi öğrencilerin koridorlarda dolaşarak kurala uyup uyulmadığını denetleyeceği, ihlal eden öğrencileri, 20 dakikalığına alıkonularak cezalandıracağı belirtildi.

Bu uygulamanın çocukları yabancılaştıracağını düşünen velilerden biri çocuğunun artık okula gitmek istemediğini ve okulu bir hapishaneye benzettiğini söylüyor:

“Bu kural benim kızım gibi çalışkan bir öğrenciyi bile yabancılaştırdıysa okul diğer öğrencilerle daha fazla problem yaşayacaktır.”

Okul yönetiminin gerekçesi

Okul yönetimi ise bu yasak sayesinde öğrencilerin “sakince ve öğrenmeye hazır” bir şekilde sınıflarına gideceğini savunuyor.

Okul yöneticiliğini vekaleten yürüten eş müdürler Alex Hughes ve Andrea Stephens, öğrencilerin bütün gün bu kurala uymasının gerektiğini ifade ediyor.