Ana SayfaGüncelBu kez Hakkari: Bir şüpheli asker ölümü daha

Bu kez Hakkari: Bir şüpheli asker ölümü daha

HABER MERKEZİ – Hakkari’de önce çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen sözleşmeli er Mahmut Özçakır’ın daha sonra intihar ettiği iddia edildi.

Önce “Hakkari’de çatışmada şehit düştü” başlığıyla yaşamını yitirdiği servis edilen sözleşmeli er olarak askerlik yapan Urfalı Mahmut Özçakır’ın, intihar ettiği iddia edildi.

Özçakır’ın cenazesi otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cenazenin otopsi işleminden sonra ailesinin yaşadığı Adana Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde düzenlenecek törenle defnedileceği belirtildi.

40 günde şüpheli dört asker ölümü

Son bir ay içinde Urfalı dört asker şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

11 Eylül’de Bayburt’ta askerlik yapan Ekrem Baran Özaydın’ın terhisine 80 gün kala intihar ettiği iddia edilmişti.

14 Ekim’de ise Antep’in Islahiye ilçesi Fevzi Paşa Jandarma Karakolu’nda 6 aylık askerken Ömer Faruk Demirkol’un intihar ettiği öne sürülmüştü. Demirkol’un annesi Fatma Demirkol, Mezopotamya Ajansı’na verdiği demeçte “Ona baskı uygulayıp sonra intihar ettiğini söylediler. Oğlumun öldürüldüğünü düşünüyorum. TSK çatısı altında oğlum öldürüldü. Ona kurşun sıktılar” demişti.

Bir diğer intihar iddiası da 18 Ekim’de Ankara’dan gelmişti. Ankara’nın merkez Altındağ ilçesi Ulus semtindeki Mehmetcik Gazinosu’nda görev yapan Mehmet Boztepe’nin intihar ettiği iddia edilmişti.


“Her hafta en az bir asker şüpheli biçimde intihar ediyor, nedeni araştırılsın”

Previous post
Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı başlıyor
Next post
Etiyopya'da ilk kez bir kadın cumhurbaşkanı seçildi