Ana SayfaEkonomiBu kez turizm: Alkoçlar konkordato talep etti

Bu kez turizm: Alkoçlar konkordato talep etti

HABER MERKEZİ – 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş. de konkordato talebinde bulundu. Söz konusu otel, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’na üye olarak atanan Hülya Koçyiğit’in damadına ait.

Konkordato başvurusu ve ilanında bulunan şirketlere bir yenisi daha eklendi.

Turizm sektöründe 1950’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Alkoçlar, konkordato talep etti.

Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş., Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’na üye olarak atanan sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadına ait. Şirket yaklaşık 65 milyon liralık borcu için konkordato talebinde bulundu.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, geçen haftaki dava dilekçesinde, şirketin icra takipleri baskısı ile faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığı kaydedildi.

Dilekçede ‘yaşanan nakit darboğazın geçici olduğu’ da ifade edildi.

Haberde, 1400 yatak kapasitesi olan Kemer, Bodrum ve Alaçatı’daki 3 otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100’ü Ender Alkoçlar’a ait olan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ adına, avukat Emre Ergenç’in şu sözleri yer aldı:

“Başvuru ile tüm paydaşlar korunması amaçlanıyor. Bin 300 kişiye istihdam sağlayan şirketin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bankalar yüksek faizle dahi kredi kullandırmıyor. Bu nedenle geçici nakit sıkıntısı oluştu. Nakit akışını düzenlemek ve yeni sezona sorunsuz girebilmek için vadeli konkordato ile borçları yeniden yapılandırmayı talep ettik.”

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.


“Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 binin üzerinde”

‘Konkordato ilan edenlerin yüzde 75’i inşaat sektöründen’

Previous post
Diyarbakır Baro Başkanı avukat Cihan Aydın oldu
Next post
Eğer güçlü olmayı beceremezseniz…