Ana SayfaGüncelCan Dündar’a silahlı saldırı davasında karar: Murat Şahin’e ‘iyi hal’ indirimi

Can Dündar’a silahlı saldırı davasında karar: Murat Şahin’e ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Can Dündar’a silahlı saldırıda bulunan Murat Şahin’e “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ‘iyi hal’ indirimi ile 10 ay hapis ve adli para cezası verildi. Davada azmettiricilikle suçlanan iki sanık ise beraat etti.

Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın 6 Mayıs 2016 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin davada karar çıktı.

Gazeteci Canan Coşkun’un aktardığına göre İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, saldırıyı düzenleyen Murat Şahin’in suçunun teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek, 4 bin 500 lira adli para cezasına karar verdi.

Şahin, silahla tehdit suçundan da beraat etti.

Mahkeme ayrıca, Şahin’in ruhsatsız silah taşıma suçundan ‘iyi hal’ indirimi ile 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Silahlı saldırıya ilişkin davada azmettiricilikle suçlanan sanıklar Ergün Celep ve Sabri Boyacı ise beraat etti.

Ne olmuştu?

Gazeteci Can Dündar 6 Mayıs 2016’da MİT TIR’larıyla ilgili yargılandığı davanın duruşması için bulunduğu Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından yaralanmıştı.

Dündar’a iki el ateş etmesinin ardından polise teslim olan Murat Şahin, emniyetteki ifadesinde saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini ileri sürmüş, niyetinin öldürme değil korkutma olduğunu söylemişti.

Murat Şahin yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilmişti.

Previous post
'Fizik erkekler tarafından inşa edildi' diyen CERN'de görevli bilim insanı açığa alındı
Next post
Bahçeli: İstanbul dışında her yerde aday çıkaracağız