Ana SayfaGüncelDemokratik Modernite dergisinin eski editörü de gözaltında

Demokratik Modernite dergisinin eski editörü de gözaltında

HABER MERKEZİ – İstanbul’da gözaltına alınan Demokratik Modernite dergisinin eski editörü Servet Öner, Diyarbakır’a götürülecek.

Üç ayda bir çıkan düşünce ve kuram dergisi Demokratik Modernite’nin eski editörü Servet Öner, dün akşam saatlerinde İstanbul’da polisler tarafından gözaltına alındı.

Taksim Polis Karakolu’nagötürülen Öner, ardından da Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Servet Öner’in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz gün başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Öner’in bugün Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi.

Ne oluyor?

9 Ekim’de, Diyarbakır merkezli dokuz kente operasyonlar düzenlenmiş, eş zamanlı ev baskınlarda 100’ü aşkın siyasetçi ve gazeteci gözaltına alınmıştı.

Gazeteci ve siyasetçilerin yapılan ‘isimsiz ihbar’ ve bir gizli tanığın beyanlarıyla gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İhbarı kimin yaptığını biliyoruz, Erdoğan her gün ihbarda bulunuyor” demiş ve operasyonların yerel seçime dönük olduğunu söylemişti.

Operasyonlar esnasındaki hak ihlallerine dikkat çeken Temelli, ters kepçe uygulamasından kafaya silah dayamaya ve çocuklara şiddete kadar işkence uygulamaları olduğunu bildirmişti.


Gazeteci Kibriye Evren tutuklandı

Previous post
Kadınların öznesi olacağı bir yer: ‘Mor Mekan’ açılıyor
Next post
Koruculara ve emekli koruculara silah taşıma ruhsatı