Ana SayfaÇalışma YaşamıDev Yapı-İş Sendikası Başkanı Karabulut tutuklandı

Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Karabulut tutuklandı

HABER MERKEZİ – Dün gözaltına alınan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Genel Başkanı Özgür Karabulut, dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta bulunan DİSK Genel Merkezi önünde gözaltına alınmıştı.

Bu sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirilen Karabulut’un savcılıkta ifadesi alındı.

Savcı, 3. Havalimanı’nda inşaat işçilerinin yaptığı eylemde yaptığı konuşmadan dolayı Karabulut’un tutuklamasını istedi.

Mahkemeye sevk edilen Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut hakkında tutuklama kararı verildi.

Karabulut, “Görevi yaptırmamak için direnme”, “İş ve çalışma hürriyetinin ihlali”, “Kamu malına zarar verme” ve “Toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma” gerekçesiyle tutuklandı.

Dev-Yapı İş: Bu karar siyasidir

Karabulut’un tutuklanmasının ardından bir açıklama yapan Dev Yapı-İş, “Özgür Başkan inşaat işçilerinin köleliğe karşı verdiği mücadelenin en ön safında yer aldığı için tutuklandı. Bu karar siyasidir. Hukuk kurallarının işlemediğini bir kez daha göstermiştir. Genel Başkanımız, inşaat iş sendikasının yöneticileri ve tutuklu tüm inşaat işçisi arkadaşlarımız serbest kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

34 işçi tutuklu

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları eylemler nedeniyle gece yarısı operasyonuyla yüzlerce işçi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta üç, önceki gün de bir işçi tutuklanmıştı. Tutuklu işçi sayısı 28’e yükselirken, tutukluluğa yapılan itirazlar da reddedilmişti.

Son olarak dün gözaltına alınan sekiz işçiden altısı daha tutuklanmıştı. Böylece tutuklanan işçi sayısı 34’e yükselmişti.


Sayı 34’e yükseldi: 3. Havalimanı’nda altı işçi daha tutuklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnsan hakları rejimi nasıl bir krizde?
Sonraki Haber
‘Yoksulluk sınırı’ndaki artış asgari ücretteki artışın 6 katı