Ana SayfaGüncelDışişleri: Kaşıkçı için Suudi Arabistan’ın başkonsolosluğunda inceleme yapılacak

Dışişleri: Kaşıkçı için Suudi Arabistan’ın başkonsolosluğunda inceleme yapılacak

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için konsolosluk binasında inceleme yapılacağını duyurdu.

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan (Jamal Khashoggi) 2 Ekim’den bu yana haber alınamıyor.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girmesinin ardından kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, Suudi Arabistan’dan İstanbul Başkonsolosluğu’nu arama izninin alındığı duyuruldu.

“Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca konsolosluk binalarının dokunulmazlığı bulunmakla birlikte, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında ev sahibi ülke makamlarınca inceleme yapılabilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmişlerdir.”

Ne oluyor?

Suudi Arabistan rejimine muhalif görüşleriyle bilinen gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için başkonsolosluğa gitmişti.

Bu tarihten beri gazeteciden haber alınamıyor.

Ankara, öldürüldüğü öne sürülen Kaşıkçı’nın binadan hiç ayrılmadığı kanaatinde. Riyad yönetimi ise “Binadan ayrıldı” iddiasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialar ile ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise son yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan yetkililerinin Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığını ispatlaması gerektiğini belirtmişti.

Previous post
Yeni Yaşam gazetesinin Diyarbakır bürosuna da polis baskını
Next post
Yazar Temel Demirer serbest bırakıldı