Ana SayfaGüncelDiyarbakır ve Siirt’te sokağa çıkma yasakları ve askeri operasyon

Diyarbakır ve Siirt’te sokağa çıkma yasakları ve askeri operasyon

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerinin kırsal bölgeleri ile Siirt merkez ve Tillo ilçesine bağlı bazı köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu bölgelerde askeri operasyon da başlatıldı.

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 65 mahalle ve mezrada bu sabah saat 06.00’da sokağa çıkma yasağı başlatıldı.

Bölgede askeri operasyon başlatıldığı da bildirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağının ilan edildiği yerleşim yerleri şöyle:

  • Hani ilçesine bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y. Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy, Kırım köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, A. Turalı, Gürbulak, Veziri, Aka, Karmen, Mazılı, Çağıl mezraları.
  • Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan, Duruköy, Güçlü, Örtülü, Saydamlı, Bayırlı, Yamaçlı, Kıralan, Dernek köyleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey, Kutlamış, Vilu, Arpacık, Karadere, Sivritepe, Körtan, Körha, Seyrek, Silkito, Sumaklı, Zıraht, Acımeşe, Mengüsi, Puneyn, Çalıbükü, Kijikbadem mezraları.

Siirt’te de yasak

Siirt’in Tillo ilçesine bağlı Alkumru, Erenler, Kargacık ve Elmacık mahalleleri, Çınarlısu, Hantrat, Akyayla ve Taşbalta köyleri ile il merkezine bağlı Koçlu, Bayraktepe ve Ekmekçiler köylerinde de dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgede başlatılan askeri operasyonun devam ettiği bildirilirken, operasyon sırasında il merkezine bağlı Meydandere köyü kırsalında çatışma çıktığı belirtildi.

Previous post
ABD, İran'la arasındaki Dostluk Anlaşması'nı feshetti
Next post
Avukatlar Eren Keskin ve Fikret İlkiz İstanbul Baro Başkanlığı'na aday