Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da gözaltına alınan gazeteciler ve siyasetçiler adliyede

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteciler ve siyasetçiler adliyede

HABER MERKEZİ – Diyarbakır merkezli dokuz kentte yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan gazeteci ve siyasetçiler, dört gün sonra adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır merkezli dokuz kentte 9 Ekim’de sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik operasyonlar kapsamında yüzlerce adrese polis baskını yapılmış, hakkında arama ve yakalama kararı bulunanlardan 120’yi aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan 23 kişi ifade işlemlerinin ardından önceki gün serbest bırakılırken, dün adliye sevk edilen 25 kişiden 12’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün adliyeye sevk edilen gazeteci Kibriye Evren ile siyasetçiler Elif Harra ve Celal Yoldaş’ın aralarında bulunduğu 13 kişi ise tutuklanmıştı.


Gazeteci Kibriye Evren tutuklandı


Gazeteci ve siyasetçiler adliyeye sevk edildi

Gazeteciler Abdurrahman Gök, Semiha Alankuş, Lezgin Akdeniz, Esra Solin Dal ve Cihan Ölmez ile siyasetçilerin aralarında bulunduğu 70 civarında kişi, bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan gazetecilerden Esra Solin Dal ve Semiha Alankuş ile yazar Mehmet Akdoğan, siyasetçiler Figen Aras Kaplan, Hasan Hüseyin Ebem, Hüseyin Kaya, Fatma Gül, Azize İnanhan, Mehmet Nuri Özdemir, Hasan Çiçek, Hikmet Aralan, Yasemin Özer, Yüksel Baran, Prof. Dr. Nurettin Turgay, Vedat Dağ, Nejdet Sezgin, Tuğba Dündar, Zeki Baran, Nuran Günbati ve Mehmet Şenpolat ‘adli kontrol’ şartıyla mahkemeye gönderildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Fahri Özbay, Gülistan Yıldız, Abbas Aslan, Leyla Ayaz, Dilnaz Ekmekçi, Barış Koyun, Aygül Alagündüz, Adnan Akgül, Ayşan Kanuş Zengin, Ahmet Aslan, Zülküf Koyun ve Savaş Aslan ise “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi.

Diğer gazeteciler ve siyasetçilerin ifade işlemleri de devam ediyor.

Öte yandan İlker Murat ve Hüseyin Daş Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ne oluyor?

9 Ekim’de, Diyarbakır merkezli dokuz kente operasyonlar düzenlenmiş, eş zamanlı ev baskınlarda 100’ü aşkın siyasetçi ve gazeteci gözaltına alınmıştı.

Gazeteci ve siyasetçilerin yapılan ‘isimsiz ihbar’ ve bir gizli tanığın beyanlarıyla gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İhbarı kimin yaptığını biliyoruz, Erdoğan her gün ihbarda bulunuyor” demiş ve operasyonların yerel seçime dönük olduğunu söylemişti.

Operasyonlar esnasındaki hak ihlallerine dikkat çeken Temelli, ters kepçe uygulamasından kafaya silah dayamaya ve çocuklara şiddete kadar işkence uygulamaları olduğunu bildirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Önce AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız
Sonraki Haber
Pompeo: Suriye’deki süreçte ilerleme için Kürtler de masada olmalı