Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerden beşi serbest

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerden beşi serbest

HABER MERKEZİ – Diyarbakır merkezli dokuz kentte yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen gazetecilerden Esra Solin Dal, Semiha Alankuş, Abdurrahman Gök, Cihan Ölmez ve Lezgin Akdeniz serbest bırakıldı. Gazeteci Kibriye Evren ise dün tutuklanmıştı.

Diyarbakır merkezli dokuz kentte 9 Ekim’de sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik operasyonlar kapsamında yüzlerce adrese polis baskını yapılmış, hakkında arama ve yakalama kararı bulunanlardan 120’yi aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan 23 kişi ifade işlemlerinin ardından önceki gün serbest bırakılırken, dün adliye sevk edilen 25 kişiden 12’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün adliyeye sevk edilen gazeteci Kibriye Evren’in aralarında bulunduğu 13 kişi ise tutuklanmıştı.


Gazeteci Kibriye Evren tutuklandı


Beş gazeteci serbest

Emniyet’te tamamlanan işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu onlarca kişinin savcılık ifade işlemleri tamamlandı.

Savcılıkta ifadesi alınan gazeteciler Esra Solin Dal, Semiha Alankuş, Abdurrahman Gök, Cihan Ölmez ve Lezgin Akdeniz ile yazar Mehmet Akdoğan’ın aralarında bulunduğu 23 kişi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 23 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan adliyeye sevk edilen siyasetçilerin işlemleri devam ediyor.




Önceki Haber
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın
Sonraki Haber
'Biz Hayvanlar': Tatlı sert bir büyüme hikâyesi - Roni Aram