Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da gözaltına alınanlardan biri gazeteci 23 kişi adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’da gözaltına alınanlardan biri gazeteci 23 kişi adliyeye sevk edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır merkezli 9 kentte yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan 98 kişiden biri gazeteci 23 kişi savcılığa sevk edildi.

Diyarbakır merkezli dokuz kentte önceki gün sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik operasyonlar kapsamında 183 adrese polis baskını yapılmış, hakkında arama ve yakalama kararı bulunan 151 kişinden 121’i gözaltına alınmıştı.

Önceki günden bu yana Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan 23 kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, sekizi basın çalışanı 90’ı siyasetçi 121 kişiden 23’ü de bu sabah ifade işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen arasında gazeteci Kibriye Evren ile siyasetçiler Elif Haran ve Celal Yoldaş’ın bulunduğu belirtildi. Adliyeye sevk edilenlerin savcılık ifadelerinin alınması bekleniyor.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 75 siyasetçi ve gazetecinin de gruplar halinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Gazeteciler ve siyasetçiler gözaltında

Gazeteciler Abdurrahman Gök, Semiha Alankuş, Lezgin Akdeniz, Kibriye Evren, Esra Solin Dal ve Cihan Ölmez ile Yeni Yaşam gazetesinin dağıtımcıları Hayat Özmez ve Savaş Aslan, operasyon kapsamında gözaltında tutulan isimlerden.

Gözaltında tutulanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üye ve yöneticileri de bulunuyor.

Öte yandan aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 23 kişi ifadelerinin alınmasının ardından dün serbest bırakılmıştı.

Previous post
Mürekkep balığı – Elend Aydın
Next post
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’dan Brunson açıklaması