Ana SayfaDünyaEndonezya’daki deprem ve tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 1550’yi aştı

Endonezya’daki deprem ve tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 1550’yi aştı

HABER MERKEZİ – Endonezya’da 7.5 büyüklüğünde meydana gelen ve ardından tsunamiye neden olan deprem sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı  bin 558’e çıktı.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda 28 Eylül’de meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan tsunami nedeniyle can kayıpları artıyor.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı’ndan yapılan açıklamada, deprem ve ardından oluşan tsunamide hayatını kaybedenlerin sayısının bin 558’e yükseldiği kaydedildi.

Deprem ve tsunami nedeniyle 2 bin 500’ü aşkın kişinin yaralandığı, 100’ün üzerinde kişinin de kayıp olduğu açıklanmıştı.

Ne olmuştu?

“Pasifik Ateş Çemberi” olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya’nın kuzeyindeki Sulawesi Adası’nda, 28 Eylül Cuma günü ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre 7.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Dongala ve Palu kentlerini, depremin ardından oluşan ve yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu.

2004 yılının Aralık ayında Endonezya’nın Sumatra Adası açıklarında meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle oluşan tsunami sonucu çeşitli ülkelerde 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Endonezya’da 3,8 milyon kişi tsunami, yaklaşık 148 milyon 400 bin kişi ise deprem riski olan bölgelerde yaşıyor.

Previous post
Erdoğan'dan AB için 'referandum' sinyali: Bize düşen 81 milyona gitmek
Next post
Trabzon'da su baskınları, Rize'de hortum