Ana SayfaGüncelErdoğan da Cumhur İttifakı’nı tuttu, yerel seçim için ‘Herkes kendi yoluna’ dedi

Erdoğan da Cumhur İttifakı’nı tuttu, yerel seçim için ‘Herkes kendi yoluna’ dedi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yerel seçimde ittifak yok” diyen MHP lideri Bahçeli’ye “Herkes kendi yoluna” sözleriyle yanıt verdi, görüş farklılıklarına rağmen Cumhur İttifakı’na ‘gölge düşürülmemesi’ gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Bozdağ’ı hedef alan Bahçeli’yi “Türkçülük” yapmakla da itham eden Erdoğan, “Benim bakanımın arkasında bizler varız” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘af’ polemiği sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde hiçbir ittifak niyetlerinin kalmadığını söylemesine yanıt verdi.

MHP’lilerin, Bahçeli’nin AKP’liler tarafından hedef alındığı yönündeki tepkileri ile ilgili konuşan Erdoğan, “Sosyal medyadaki kimi yorumların yanlış anlaşıldığını düşünüyor, üzüntüyle karşılıyorum. Kimseyi kişisel olarak hedef almamız söz konusu değildir” dedi.

Erdoğan, “Görüş farklılıklarımızın cumhur ittifakına gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz cumhur ittifakını ülkemizin son yıllardaki en ömnemli kazanımlarından biri olarak görüyor ve gelceğe taşımak istiyoruz” çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin ‘yerel seçimde ittifak yok’ açıklamasını hatırlatan Erdoğan, “Gördük ki MHP kendisi için çok farklı bir tercih yaptı, saygı duyarız. Söyleyeceğimiz tek şey yerel seçimlerde madem ‘Biz yolumuza’ diyorlar, biz de ‘Herkes kendi yoluna’ deriz” diye konuştu.

“Türkçülük” tartışması

Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü Bahçeli’nin Bekir Bozdağ’ı hedef alan sözleri üzerinden “Türkçülük” konusuna ayırdı.

Bahçeli Bozdağ’ı müzakere sürecindeki üslubu kullandığı için hedef almış, “Sayın Bozdağ ‘Kürdüm, özgürüm’ diyebilir. Dilini tutan yoktur. ‘Sus otur yerine’ diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin. PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin” demişti.

Bahçeli’yi “Türkçülük” yapmakla itham eden Erdoğan, “Türküm… Türküm ben. Ama şunu söyleyeyim ben Türkçü değilim” dedi.

“Her etnik unsur, kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Ama cılık cılık etmez, mesele bu. Sizin Türkçülük yapma hakkınız var o zaman benim Kürt vatandaşımın Kürtçülük yapma hakkı doğar.”

Bahçeli’nin bu Bozdağ’la ilgili açıklamasına ise “‘Ben ayrımcı değilim’ diyeceksin, yıllarca bakanlık yapmış arkadaşımıza bir taraftan hakaret bir taraftan tehdit savuracaksın. Benim bakanımın arkasında bizler varız” sözleriyle tepki gösterdi.

“Doğrusu bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim arkadaşımın yakından uzaktan ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir, bu millete hizmet etme aşkını yaşamış bir arkadaşımızdır. Neden hedef saptırıyorsunuz. Bu bakanımızın şehrine ve ülkesine büyük hizmetler yaptığına şahidiz. Hiçbir arkadaşımızın tehdit edilmesine göz yumamayız. Bizim Türklükle bir sıkıntımız yok.”


Bahçeli ‘ittifak yok’ dedi, ikinci açıklamayla düzeltti: Cumhur İttifakı duruyor

Previous post
İzlandalı kadınlar cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğine karşı meydanlara çıkıyor
Next post
3. Havalimanı’ndaki inşaat işçilerinin eylemi 2'nci gününde