Ana SayfaGüncelErdoğan Salı’ya bıraktı: Kaşıkçı konusunu farklı bir şekilde anlatacağım

Erdoğan Salı’ya bıraktı: Kaşıkçı konusunu farklı bir şekilde anlatacağım

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP’nin af teklifine ilişkin, “50 bin uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız, ne affı?” dedi. Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesini ise Salı günü ‘farklı bir şekilde anlatacağını’ söyledi.

Üsküdar-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun ikinci etabının açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP’nin af teklifi ile öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Ne affı?”

Erdoğan af tartışmalarıyla ilgili olarak daha önceki, “Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur, bu böyle biline” söylemini yineledi.

Ardından da “50 bini aşkın uyuşturucu suçlusunun cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Af, ne affı?” diye konuştu.

Erdoğan daha önce ise bakanlığın konuyla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü söylemişti.

Kaşıkçı açıklamasını Salı gününe bıraktı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapacağını da belirten Erdoğan, “Cemal Kaşıkçı konusunda ‘Biz kararlıyız’ dedik. ‘Bunu meydana çıkaracağız’ dedik” diyerek, Salı günü grup toplantısında açıklama yapacağını söyledi.

Erdoğan, “Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım” ifadelerini kullandı.