Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Melih Gökçek yorumu

Erdoğan’dan Melih Gökçek yorumu

HABER MERKEZİ – Melih Gökçek’in MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarını değerlendiren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Melih Bey benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bugüne kadar böyle geldik böyle gideceğimizi düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Partisinin Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin soruları yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek’in MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarını değerlendirdi.

“İsimler üzerinden spekülasyona girmeyi doğru bulmam” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Melih Bey benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bugüne kadar böyle geldik böyle gideceğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Seçim süreci içindeyiz yerel seçimlerin nasıl yapılacağı bellidir. Şu andaki adaylık tespitleri Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından alınıyor. Gerekli değerlendirmeleri başkanlığımız yapar.”

Erdoğan kabine revizyonu ve bakanlıkların bölünmesi iddiaları için ise ‘gündemimizde yok’ dedi.

Ne olmuştu?

Melih Gökçek’in yerel seçimlerde partisinin Ankara adayı olarak gösterileceği iddiaları üzerine açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Sayın Gökçek’e herhangi bir önerimiz olmamıştır” demiş ve eklemişti:

“Melih Bey değerli bir şahsiyettir, onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. MHP’de belediye başkanı olursa canı gönülden destekleriz şeklinde yaklaşımlar vardır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur, MHP’ye şeref kazandırır.”

Bahçeli’nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren Gökçek ise “Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum” demişti.


Bahçeli’den Ankara için Gökçek’e yeşil ışık

Kobani’ye top atışları sonrası: Erdoğan’dan Suriye’de ‘daha kapsamlı operasyon’ mesajı




Önceki Haber
Osman Şenyaşar serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Dünyada her dört günde bir gazeteci öldürüyor