Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan özel sektöre ‘destek’: Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir

Erdoğan’dan özel sektöre ‘destek’: Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir

HABER MERKEZİ – Türkiye’de ekonomik bir krizin olmadığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir” dedi ve ekledi: “Özel sektörümüz bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda ekonomideki gidişata dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kaldığını öne süren Erdoğan, “2 ayı bulmadan büyük ölçüde durumu toparladık” dedi.

Sözlerine “Ekonomide sorunlarımız yok mu?” diye devam eden Erdoğan, “Elbette var. Gerçeklerle yaşadıklarımız arasında büyük bir orantısızlık var. Bu nedenle işin altında başka şeyler arıyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptıkları açıklamalar, sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor.”

Özel sektörümüz bu krizi fırsata çevirecek

Krizlerin fırsatları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir” dedi ve ekledi: “Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum.”

‘Türkiye’de kriz yok’

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da ismini telaffuz etmeden yüklenen Erdoğan, bu kez ekonomik bir krizin olmadığını belirterek, “Türkiye’de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye’de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun” dedi.

Erdoğan ayrıca, ekonomi konusunda ABD’li McKinsey şirketi ile yapılan danışmanlık anlaşmasına ilişkin “Bütün Bakan arkadaşlarıma, ‘Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz” diye konuştu.

Hükümetin açıkladığı Yeni Ekonomik Program çerçevesinde maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak amacıyla kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi’nin çalışmaları için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile anlaşma sağlandığı duyurulmuştu.




Önceki Haber
Hambach ormanında ağaçların kesilmesine durdurma, madenciliğe devam kararı
Sonraki Haber
Sarısülük ailesinin evine polis baskını, yazar Temel Demirer gözaltında