Ana SayfaGüncelErdoğan’dan seçim öncesi kayyum açıklaması: ‘Anında atarız’

Erdoğan’dan seçim öncesi kayyum açıklaması: ‘Anında atarız’

HABER MERKEZİ – Partisinin değerlendirme toplantısında konuşan Erdoğan, “Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın saflarında yer alanlardan mustaribiz. HDP’yi, terör örgütleriyle ilişkisini kesmedikçe muhatap görmemiz mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

HDP’nin ‘Türkiye düşmanlarıyla el ele’ olduğunu ileri süren Erdoğan, “Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumundaki partinin Türkiye’nin düşmanlarıyla aynı safta olmalarıdır. Bizim sorunumuz asla siyasi muhalefetle değil. Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın saflarında yer alanlardan mustaribiz. HDP’yi, terör örgütleriyle ilişkisini kesmedikçe muhatap görmemiz mümkün değildir” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz’

MHP’nin gündeme getirdiği ve görüşülen af teklifine ilişkin önceliklerinin vicdan olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Geçmişte çok aflar çıkarıldı. Bu affı çıkarıp biz ne kadar siyasi rant elde ederiz diye düşünemeyiz. Bu ölçüye göre talimatımızı başta adalet bakanımız olmak üzerek kendilerine verdik. Yapılabilecek bir şey varsa bunu en geniş anlamda siz de çalışmalarınızı yapın bu konuda ne gibi bir adım atılabilir bakalım. Cezaevleri dolmuş, cezaevleri boşaltmak için af çıkarılmaz. Anlık ayaküstü düzenlemelerle olmaz.”

‘IMF defterini kapattık’

Ekonomideki gidişata dair de konuşan Erdoğan, “Ekonomik göstergelerimiz diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok iyi bir noktadadır. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan CHP’ye: Alçaklık

Hedefine CHP’yi de alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, ekonomik bağımsızlığına yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadele veriyor. Ana muhalefet ne yapıyor, safını karşı tarafın yanında belirleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı olsa olsa alçaklıktır” dedi.

Previous post
Iğdır'da bir kadın erkek kardeşi tarafından öldürüldü
Next post
Manisa'da iş cinayeti: Kopan vinç halatının altında kalan işçi yaşamını yitirdi