Ana SayfaGüncelErdoğan’ı protesto etmişti: Almanya, gazeteci Adil Yiğit’i sınır dışı ediyor

Erdoğan’ı protesto etmişti: Almanya, gazeteci Adil Yiğit’i sınır dışı ediyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında “Gazetecilere Özgürlük” tişörtü giyerek bireysel bir eylem düzenleyen gazeteci Adil Yiğit, 36 yıldır yaşadığı Almanya’dan sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği basın toplantısında “Gazetecilere Özgürlük” yazılı bir tişört giyerek protesto gösterisi düzenleyen Hamburglu gazeteci Adil Yiğit’in Almanya’daki oturma izninin uzatılmadığı bildirildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Alman haber ajansı dpa’ya konuşan 60 yaşındaki Adil Yiğit, oturma izninin uzatılmamasının nedeninin bu eylem olduğunu düşündüğünü söyledi: “Bununla bağlantılı, başka bir şey olamaz.”

36 yıldır Almanya’da

Eylem sonrası izninin uzatılması için Yabancılar Dairesi’ne gittiğinde 22 Ocak 2019’a kadar ülkeyi terk etmesinin istendiğini dile getiren Yiğit, Almanya’da 36 yıldır yaşadığını vurguladı.

Yiğit, ancak Hamburg’daki Yabancılar Dairesi’nin buna bir çözüm bulacağı konusunda söz verdiğini de belirtti.

Hamburg merkezli Avrupa Postası adlı bir haber portalını yöneten Adil Yiğit, sınır dışı edilmekten endişe ettiğini ve Türkiye’deki gazetecilerin susturulduğunu ifade etti.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın Almanya’ya gerçekleştirdiği devlet ziyareti sırasında Berlin’de Merkel’le düzenlenen basın toplantısı sırasında üzerinde Gazetecilere Özgürlük yazılı bir tişört giyen Adil Yiğit salondan zorla çıkarılmıştı.