Ana SayfaGüncelEren Keskin, 2019 Martin Ennals Ödülü’nde finalist oldu

Eren Keskin, 2019 Martin Ennals Ödülü’nde finalist oldu

HABER MERKEZİ – Dünyanın önde gelen 10 insan hakları örgütünün düzenlediği Martin Annels Ödülleri’nde 2019 için üç insan hakları savunucusu finalist oldu. Finalistlerden biri de avukat Eren Keskin.

Uluslararası Af Örgütü’nün Genel Sekreterliği’ni 1968 ile 1980 yılları arasında yapmış Martin Ennals anısına her yıl verilen insan hakları ödülü için finalistler belli oldu.

Üç finalistten biri de Türkiye’den avukat Eren Keskin.

Türkiye’de azınlıkların hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için Eren Keskin’in uzun yıllar mücadele verdiğini ve son olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek verdiği için 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirten ödül komitesi, Keskin’in her şeye rağmen insan hakları alanında mücadeleye devam ettiğini ifade etti.

Diğer finalistler ise Kolombiya’dan M. Marino Cordoba Berrio ve Papua Yeni Gine’den M. Abdul Aziz Muhamat.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, HURİDOCS, Human Ringet First, İşkenceye Karşı Uluslararası Örgüt (OMCT), Uluslararası Hukukçular Komisyonu (İCJ), ISHR, Front Line Defenders gibi insan hakları kuruluşlarının jürisinde bulunduğu 2019 Martin Ennals Ödülü, 13 Şubat 2019 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde sahibini bulacak.

Previous post
İstanbul'da 3 fabrika yandı
Next post
Yaklaşık 3 yıldır tutuklu: Bağırsakları iflas eden gazeteci Ataman'ın davası yarın