Ana SayfaGüncelErkan Baş: Halkın birliğini ve dayanışmasını örgütleyeceğiz

Erkan Baş: Halkın birliğini ve dayanışmasını örgütleyeceğiz

HABER MERKEZİ – Kuruluş etkinliği düzenleyen TİP, programını ve hedeflerini paylaştı. ‘Bütün güçlerini ve birikimlerini halka adayacaklarını’ belirten TİP Genel Başkanı Baş, “AKP faşizmine karşı TBMM içinde ve dışında mücadele edeceğiz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), “İşçinin gücüyle, partinin sözüyle TİP ile geleceğe” şiarıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde kuruluş etkinliği düzenledi.

7 ay önce “Gel Kardeşim” başlıklı metinle yola çıkan TİP, düzenlediği kuruluş etkinliğiyle programını ve hedeflerini emekçilerle paylaştı.

“Bütün ülkelerin işçileri birleşin” ve “Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine” pankartlarının asıldığı etkinlikte sık sık “Yaşasın devrim ve sosyalizm” ve “”Gençlik gelecek gelecek sosyalizm” sloganları atıldı.

Etkinliğe TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili (CHP) Kadir Gökmen Öğüt, Bosna Hersek Komünistler Birliği Sekreteri Duşko Maleseviç, Kıbrıs Sol Hareket Temsilcisi Abdullah Korkmazhan,  Deniz Ünlüyol, Rusya Komünistleri Partisi Merkez Komitesi Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı İlia İlianov, sol partiler, demokratik kitle örgütleri, Cumartesi İnsanları, 3’üncü Havalimanı İşçileri ve sendikaların yanı sıra birçok kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte işçilerin direnişini konu alan video gösterimi yapıldı.

Atay: Sözümüz olsun

Yurt dışında olduğu için etkinliğe katılamayan TİP Merkez Komitesi Üyesi ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın gönderdiği mektubu etkinlikte sunuculuk yapan Zeynep Derya Yılmaz şu şekilde aktardı:

“Sevgili yoldaşlar, sizleri, yüzlerce kilometre uzaktan ama kalbim aranızda olarak en devrimci duygularımla selamlıyorum. Bizi buraya getiren Türkiye devrimine bizden önce emek vermiş devrim emekçilerini Deniz’i, Mahir’i, İbrahim’i, hareketimizin önderlerinden Behice Boran’ı saygıyla, özlemle selamlıyorum. Hepinizin bildiği gibi HDP ile yaptığımız seçim ittifakı sonucunda iki TİP’li yoldaşınız olarak mecliste zor bir görevle karşı karşıyayız. İşimizi kolaylaştıracak olan sadece tarihsel haklılığımız değil, siz yoldaşlarımız ve emekçi halkınızın arkamızda olduğunu bilmemizdir. Ülkemizi esir alan Saray rejimi şunu bilmelidir ne karşılarında Amerikan uşağı FETÖ’cüler ne de yobazdan çok yobazlar var. Karşılarında 100 yılı aşan Türkiye devrimci hareketi var ki bu harekete diz çöktürmek hiçbir burjuva despotuna nasip olmamıştır. Bizim de sözümüz olsun. Halkın istemlerini ve taleplerini Meclis’e taşıyacağız. Her sokakta, her direnişte, her grevde kürsüler kuracağız. Her konuşmamız burjuvazinin suratına bir tokat gibi patlarken, emekçi halkımıza umut olacak. Bizden yalan tek bir kelime duyamayacaklar. Sizleri ve emekçi halkımızı mahçup etmeyeceğiz.”

‘Tüm gücümüzü halka adayacağız’

TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş ise kaderlerini ve varlıklarını işçi sınıfıyla bütünleştirmek için yola çıktıklarını ve tüm birikimlerini halka adayacaklarının belirtti.

AKP iktidarının ülkeyi cehenneme çevirdiğini söyleyen Baş, “Din iman millet Sakarya demogojisi altında ülke rezillikler ülkesine döndü.  Bu iktidarın 15 yıllık dönemine ilişkin yaptığımız araştırmada 2 milyon çocuk işçi ölmüş. AKP iktidarı döneminde yüzde 790, cinayetler yüzde 261, çocuk cinsel istismarı yüzde 434, uyuşturucu yüzde 678, cinsel taciz 449’a ulaştı” dedi.

TİP’in halkın birliğini ve dayanışmasını örgütleyeceğini ifade eden Baş, AKP faşizmine karşı TBMM içinde ve dışında mücadele edeceklerini vurguladı.

Etkinlik İlkay Akkaya’nın sahne almasıyla son buldu.


Mezopotamya Ajansı
Previous post
Suudi Dışişleri: Kaşıkçı'nın ölümü bir hata, cesedi nerede bilmiyoruz
Next post
Van'ın yeni baro başkanı Zülküf Uçar oldu