Ana SayfaDünyaEvi basılan sol lider Mélenchon’dan polise: Cumhuriyet benim, bana dokunamazsın

Evi basılan sol lider Mélenchon’dan polise: Cumhuriyet benim, bana dokunamazsın

HABER MERKEZİ – Fransa’da polis, solcu lider Mélenchon’un evi ile muhalefetteki sol parti merkez ofislerine baskın düzenledi. Mélenchon, polisin parti merkezine girişini engellemesi üzerine “Bana dokunamazsın” dedi ve ekledi: “Cumhuriyet benim! Milletvekili olan benim.”

Fransa’da radikal solun lideri Jean-Luc Mélenchon’un evi ile Boyun Eğmeyen Fransa ile Sol Parti merkez ofislerine polislerce baskın yapıldı.

Toplam 15 adrese düzenlen baskınların, ‘Avrupa Parlamentosu fonlarının kötüye kullanıldığı ve Mélenchon’un cumhurbaşkanlığı kampanya hesaplarında usulsüzlük’ iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında Meclis grubu genel sekreterinin de aralarında olduğu Mélenchon’a yakın birçok ismin evlerine de baskın düzenlendiğini bildirdi.

Mélenchon: Yeni teknikleri bu

Baskın sırasında Garde du Nord yakınlarındaki Sol Parti merkez ofisine giden Mélenchon, burada polisler tarafından içeri alınmadı. 

Polisin girişi engellemeye devam etmesi üzerine Mélenchon, “Bana dokunamazsın” dedi ve ekledi: “Cumhuriyet, benim! Milletvekili olan benim.”

Ardından Facebook üzerinden bir kayıt yayınlayan Mélenchon, “Bizi yıldırmaya ve korkutmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanarak, operasyonun ‘siyasi’ olduğunu vurguladı.

Mélenchon, “Göreceksiniz yarın, tıpkı Lula’ya (Brezilya eski Cumhurbaşkanı) ve herkese yaptıkları gibi beni içeri atmak için bir bahane bulacaklar. Yeni teknikleri bu” diye konuştu ve bilgisayarlarına, cep telefonlarına ve USB belleklerine el konulduğunu aktardı.

Başbakan Philippe’den açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa Başbakanı Édouard Philippe ise Mélenchon’un ‘duygusunu ve öfkesini anladığını’ söyledi.

Philippe, adalet sisteminin ‘tamamıyla bağımsız’ olduğunu savunarak, baskın talimatını verenin savcı olduğunu belirtti.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Rojava'daki 'Enternasyonal Anneler': Devrimler ortak, umudun iki adresi var
Next post
Bir şüpheli asker ölümü de Ankara'da