Ana SayfaGüncelGazeteci Hüseyin Aykol’a ertelemesiz hapis cezası

Gazeteci Hüseyin Aykol’a ertelemesiz hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteciler Hüseyin Aykol, İnan Kızılkaya ve İhsan Çaralan’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla yargılandığı davada ceza çıktı. Karar onanırsa 1 yıl 10 ay hapis cezası verilen gazeteci Aykol cezaevine girecek.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ile gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve yazar İhsan Çaralan’ın yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, gazeteciler ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme hakimi, Aykol ve Kızılkaya’ya “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

Cezalar artırıldı

Hakim, gazetecilerin eylemlerini alenen gerçekleştirdiğini öne sürerek, cezaları 1 yıl 9’ar aya yükselti.

Gazetecilerin aynı suçu değişik zamanlarda birden fazla defa işlediğini de ileri süren mahkeme hakimi, cezayı 1 yıl 14 ay 8’er güne çıkardı.

Son olarak gazetecilerin yargılama sürecindeki davranışlarına atıfta bulunan mahkeme hakimi, cezayı 1 yıl 10 ay 26’ar güne indirdi.

Karar onanırsa Aykol cezaevine girecek

Mahkeme hakimi, Kızılkaya için hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar vererek, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik verdi.

Gazeteci Aykol ise kararın onanması durumunda cezaevine girecek.

İhsan Çaralan’a ertelemeli ceza

Mahkeme hakimi, yazar İhsan Çaralan’a da aynı suçtan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar veren mahkeme hakimi, Çaralan için 5 yıl süre ile denetimli serbestlik kararı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den 'toplumsal barış' için üç ayrı kanun teklifi
Sonraki Haber
Gerekçesi stagflasyon: Merkez Bankası faizi sabit tuttu