Ana SayfaMedyaGazeteci Kaplan: Korkmuyoruz, gerçek neyse onu yazmaya devam edeceğiz

Gazeteci Kaplan: Korkmuyoruz, gerçek neyse onu yazmaya devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Kaplan, dört yıl önceki haber ve fotoğraflarının bugün ‘suç delili’ yapıldığını belirterek, “Bu tesadüf değil, hem bana hem yayın yönetmenliğini yaptığım gazeteye bir saldırıdır” dedi. Kaplan, “Gerçek neyse onu yazmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 6 Ekim’de ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla gözaltına alınan ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Kaplan, son gözaltına alınışı ile hakkındaki davaları ve gazetecilere yönelik baskıları webiz’de değerlendirdi.

Moderatörlüğünü Sabiha Temizkan’ın yaptığı Hafta Başı programına konuk olan Kaplan, 2014 yılında IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırısı sırasında savaşı takip eden gazetecilerden biri olduğunu hatırlattı.

Dört yıl önceki haberlerinin, o dönem çektiği fotoğrafların bugün ‘suç delili’ denilerek önüne konulduğunu belirten Kaplan, “Bu tesadüf değil” dedi.

“Yeni Yaşam Gazetesi’nin yayına başlamasından hemen beş gün sonra, yapılan bir ihbar üzerine açılan bir soruşturma bu. Bu aslında hem bana hem yayın yönetmenliğini yaptığım gazeteye bir saldırıdır da. Bunu bir caydırma ve sindirme aracı olarak kullanıyorlar.”

Kürt basınına yönelik baskılara dikkat çeken Kaplan, “Gerçek neyse onu yazmaya devam edeceğiz. Baskı var diye otosansür uygulamayacağız. Biz iktidarın istediğini değil, yaşanan neyse onu yazmaya devam edeceğiz. Korkmuyoruz, gücümüzü toplumdan ve yaptığımız haberin gerçekliğinden alıyoruz” diye konuştu.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Washington Post yayınladı: Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü
Next post
ABD'den Suudi Arabistan'a 'kayıp gazeteci' çağrısı