Ana SayfaGüncelGazeteci Kibriye Evren tutuklandı

Gazeteci Kibriye Evren tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır merkezli dokuz kentte yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 25 kişiden 12’si serbest bırakılırken, gazeteci Kibriye Evren dahil 13 kişi ise tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim günü sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 25 kişi, adliyeye sevk edildi.

Savcılıktan ifadesi alınan Pınar Tekin serbest bırakılırken, aralarında gazeteci Kibriye Evren’in de bulunduğu birçok isim tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi.

İfadesi alınan gazeteci Evren ile Behçet İne, Celal Yoldaş, Eda Bazancir, Hülya Biçen, Hasret Alp, Sercan Doğan, Aliye Tok, Elif Harra, Nevriye Çul, Kumru Tokay, Rıfat Roni, Mehmet Temizyüz, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Mahkeme, Abbas Çelik, Emrullah Kaplan, Derya Aslan, Didar Çeşme, Dilnaz Ekmekçi, Seher Tümer, Pınar Sakık Tekin, Selma Metin, Eylem Ceylan, Türki Gültekin, Kadriye Özcanlı, Mehmet Ay’ın ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Gözaltına alınan diğer siyasetçi ve gazetecilerin de gruplar halinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Çıplak arama dayatması

Avukatlarıyla görüşen gazeteci Kibriye Evren, önceki gün evlerine yapılan baskında özel harekat polislerinin kapıyı kırdığını, herkesi yere yatırdığını söylemişti:

“Bizi yere yatırarak dipçiklerle kafamıza basıldı. Hakaretler edildi. Çıplak arama dayatıldı. Ev darmadağın edildi. Hakaretler eşliğinde emniyete getirildik. Emniyette fiziki işkence olmasa da çok fazla psikolojik işkenceye maruz kaldık.”  

Sağlık kontrolleri Emniyet’te yapıldı

Alınan bilgilere göre gazeteci ve siyasetçilerin sağlık kontrolleri de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen doktorlar tarafından yapıldı.

Kontrollerde, gazeteciler ve siyasetçilerin şikayetlerinin dikkate alınmadığı belirtiliyor.

Ne oluyor?

9 Ekim’de, Diyarbakır merkezli dokuz kente operasyonlar düzenlenmiş, eş zamanlı ev baskınlarda 100’ü aşkın siyasetçi ve gazeteci gözaltına alınmıştı.

Gazeteci ve siyasetçilerin yapılan ‘isimsiz ihbar’ ve bir gizli tanığın beyanlarıyla gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İhbarı kimin yaptığını biliyoruz, Erdoğan her gün ihbarda bulunuyor” demiş ve operasyonların yerel seçime dönük olduğunu söylemişti.

Operasyonlar esnasındaki hak ihlallerine dikkat çeken Temelli, ters kepçe uygulamasından kafaya silah dayamaya ve çocuklara şiddete kadar işkence uygulamaları olduğunu bildirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KHK ile ihraç edilen vekiller Meclis’ten çözüm bekliyor
Sonraki Haber
CLIMAX: Müşterek imkânsızlık – Roni Aram