Ana SayfaGüncelGazeteci Seda Taşkın’a 7 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Seda Taşkın’a 7 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan gazeteci Seda Taşkın iki ayrı suçlamayla toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taşkın’ın tutukluluğuna da devam kararı verildi.

Muş’ta 20 Aralık 2017 tarihinde “hakkında ciddi ihbar var” denilerek gözaltına alınıp, “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı çıkartılmasının ardından Ankara’da 22 Ocak’ta tutuklanan Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabiri Seda Taşkın’ın yargılandığı davanın karar duruşması, Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Seda Taşkın’a “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” iddiasıyla 4 yıl 2 ay, “örgüt propagandası” iddiasıyla ise 3 yıl 4 ay olmak üzere, toplamda 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, gazeteci Taşkın’ın tutukluluğunun temyiz süresi boyunca devamına da hükmetti.

12 Eylül’de görülen son duruşmada savcı, esas hakkında mütalaasını açıklayarak, Seda Taşkın’ın “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlarından cezalandırılmasını istemişti.

İddianameden

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Taşkın hakkında, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Taşkın’ın tutuklu meslektaşlarıyla ilgili yaptığı paylaşımlar, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) mikrofonun fotoğrafı da iddianamede yer alıyordu.

İddianamede ayrıca Taşkın’ın HDP’li milletvekilleriyle yaptığı telefon görüşmeleri de ‘delil’ olarak gösteriliyordu.

Savcı, Taşkın’ın yaptığı haberlerle “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası alanda yalnız bırakılma amacının gütmekte” olduğunu iddia ediyordu.

İddianamede suç delili yapılan bazı paylaşımlar şöyleydi:

  • “3 Aralık 2016 tarihinde Seda Taşkın isimli facebook profilinden  ‘silahlı terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklu olan HDP milletvekillerinin serbest bırakılması için düzenlenen imza kampanyası ile ilgili bağlantı paylaştığı, ‘terör örgütü’ üyeliğinden yargılanan şüphelilerin eylemini meşru ve haklı göstermek maksadıyla bu paylaşımı yaptığı,
  • 29 Ekim 2016 tarihinde 675 sayılı KHK ile kapatılan PKK terör örgütü ile irtibatlı iltisaklı DİHA mikrofonunun resmini paylaştığı,
  • 20 Ağustos 2016 tarihinde Aslı Erdoğan (tutuklu özgür gündem gazetesi yazarı) derhal serbest bırakılsın imza kampanyası ile ilgili haberi paylaştığının tespit edildiği, paylaşımı ile ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmak suçlamasıyla yargılanan şahsın eylemlerini meşru ve haklı göstermeye çalıştığı,
  •  29 Ekim 2016 tarihinde kapatılan DİHA’nın tutuklu muhabirlerinin serbest bırakılması için haber paylaştığı, paylaşımı ile ‘silahlı terör örgütü üyeliği’nden yargılanan şahısların eylemlerini meşru ve haklı göstermeye çalıştığı…”
Previous post
10 Ekim Katliamı'nın üzerinden üç yıl geçti
Next post
Kaşıkçı günlerdir kayıp: "Suudi ajanlar iki saat içerisinde öldürüp parçaladılar"