Ana SayfaDünyaGazeteci Viktoria Marinova cinayetiyle ilgili bir kişi gözaltında

Gazeteci Viktoria Marinova cinayetiyle ilgili bir kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Bulgaristan’da öldürülen gazeteci Viktoria Marinova’nın cinayetiyle ilgili Severin Krasimirov adındaki bir kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Almanya’da gözaltına alınan Krasimirov’un yargılanmak üzere Bulgaristan’a getirilmesi bekleniyor.

Bulgaristan’da yaşayan araştırmacı gazeteci Viktoria Marinova’nın 6 Ekim günü Ruse kentinde cenazesi bulunmuştu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, 30 yaşındaki Marinova’nın cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra öldürüldüğü duyurulmuştu.

Bir kişi gözaltında

Başbakan Boyko Borisov, Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov ve İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Başbakanlık’ta düzenledikleri ortak basın toplantısında Marinova’yı öldürdüğü iddiasıyla bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Almanya’da yakalandığı belirtilen zanlının, 21 yaşındaki Severin Krasimirov olduğu belirtildi.

Olayla ilgili Marinova’nın ‘profesyonel ve özel yaşamına dek muhtemel tüm nedenlerin soruşturulduğunu’ kaydeden Başsavcı Tzatzarov’a göre cinayet ‘anlık bir olay’ sonucu işlendi.

Başbakan Boyko Borisov da yapılan DNA testi sonucu cinayeti işleyenin Krasimirov olduğunu söyledi.

Öte yandan Almanya’da mahkemede ifadesi alınacak olan Krasimirov’un Bulgaristan’a getirilmesi ve burada yargılanması bekleniyor.

Krasimirov’un suçlu bulunması halinde 20 yıla kadar veya ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Yolsuzluğu araştırıyordu

TVN televizyonunda muhabir ve yapımcı olarak çalışan gazeteci Viktoria Marinova, son dönemlerde Avrupa Birliği (AB) fonlarının, yerel yöneticiler tarafından rüşvet için kullanıldığı iddialarını araştırdığı belirtildi.

Marinova, bu haber üzerine çalışan ve Bulgar polisi tarafından Eylül ayında gözaltına alınan iki gazeteci ile röportaj yapmış, program 30 Eylül’de yayınlanmıştı.

Öldürülen üçüncü gazeteci

Öte yandan Marinova, son bir yıl içinde AB ülkelerinde öldürülen üçüncü gazeteci oldu.

Maltalı gazeteci Daphne Caruana Galiza 2017’nin Ekim ayında otomobiline düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürülmüş, Slovak gazeteci Jan Kuciak ise 2018’in Şubat ayında evinde ölü bulunmuştu.

Bu iki gazeteci de ülkelerindeki politikacılarla iş insanları ve mafya üyeleri arasındaki şaibeli ilişkileri ve yolsuzluk iddialarını araştırıyordu.

Previous post
Venezuela’da muhalif siyasetçi Alban gözaltındayken hayatını kaybetti
Next post
Delirmeliyiz hepimiz! - Akın Olgun