Ana SayfaDünya“Gülen’in yerleşkesi önünde güvenlik görevlisi şüpheli bir kişiye ateş açtı”

“Gülen’in yerleşkesi önünde güvenlik görevlisi şüpheli bir kişiye ateş açtı”

HABER MERKEZİ – Pensilvanya Eyalet Polisi, Fethullah Gülen’in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin şüpheli gördüğü bir kişiye ateş açtığını ve söz konusu kişinin kaçtığını açıkladı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan ve Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen’in kaldığı yerleşkenin önünde şüpheli bir kişiye ateş açıldığı bildirildi.

Olay yerine gelen polisin Gülen’in yaşadığı yerleşkeyi çembere aldığı ve bölgede polis helikopterlerinin uçtuğu bildirildi.

Pensilvanya Eyalet Polisi, yerleşkenin önünde yaklaşık iki saat kaldıktan sonra ayrıldı.

Olayı ilk duyuran yerel gazeteciler olurken, Pensilvanya Eyalet Polisi’nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

‘Güvenlik görevlisi şüpheli bir kişiye ateş açtı’

BBC Türkçe’nin haberine göre Pensilvanya Eyalet Polisi, yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08:53’te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, “Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı” denildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, şüphelinin baştan aşağı koyu renk kıyafetler giymiş, beyaz bir erkek olduğu belirtildi.

Gülen’in ABD’deki sözcülerinden Alp Aslandoğan ise Reuters’a yaptığı açıklamada, güvenlik görevlisinin, içeriye girmeye çalışan ve silahlı olduğundan kuşkulanılan bir kişiye uyarı ateşi açtığını söyledi.