Ana SayfaGüncelHaritada ‘Türkiye küçük gösterilmiş’ diye: Türfent hakkında soruşturma açılmış

Haritada ‘Türkiye küçük gösterilmiş’ diye: Türfent hakkında soruşturma açılmış

HABER MERKEZİ – Almanca Dil Bilgisi kitabının arka kapağındaki dünya haritasında “Türkiye küçük gösterildi” denilerek tutuklu gazeteci Nedim Türfent hakkında disiplin soruşturması açıldığı ancak Disiplin Kurulu’nun “kast olmadığı” kanısına vararak Türfent’e ceza vermediği öğrenildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Türfent 13 Mayıs 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunuyor.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Türfent hakkında, dünya haritasında Türkiye’nin ‘küçük gösterilmesi’ sebebiyle disiplin soruşturması açıldığı öğrenildi.

MA’dan Müjdat Can’ın haberine göre, gazeteci Türfent’in koğuşunda 13 Eylül’de yapılan aramada Cornelsen yayınları tarafından çıkarılan Almanca Dil Bilgisi kitabının arka kapağında bulunan Almanca Dünya Haritası’nda Türkiye’nin küçük gösterildiği ve sınırlarının yanlış çizilerek topraklarını başka ülke toprağıymış gibi gösterildiği ileri sürülerek disiplin cezası için tutanak tutuldu.

Açılan soruşturma kapsamında Türfent’in savunması istendi.

Almanca Dil bilgisi çalıştığından aktaran Türfent, söz konusu arka kapaktaki dünya haritasında ülkelerin Almanca isimlerini ezberlediğini, bu amaçla yanında bulundurduğunu ifade etti.

Araştırmanın sonunda ise kasıt olmadığı kanısına varan Disiplin Kurulu, Türfent’in bilerek ve kasten suç teşkil edecek herhangi bir davranışta veya oluşumda bulunmadığını belirterek, “disiplin cezasının verilmesine yer olmadığına” oy birliği ile karar verdi.

Previous post
Soylu'dan donarak yaşamını yitiren askerlerle ilgili açıklama
Next post
Büyük göç devam ediyor: ABD'den Meksika sınırına asker sevkiyatı