Ana SayfaGüncelHDP Genel Merkez çalışanı ‘polisiz’ diyen kişilerce kaçırılmak istendi

HDP Genel Merkez çalışanı ‘polisiz’ diyen kişilerce kaçırılmak istendi

HABER MERKEZİ – HDP Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Yalçın’a ilişkin açıklama yapan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Denenmiş ve başarısız olmuş uygulamalardan vazgeçin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, Ankara’da HDP Genel Merkezi’nden evine gitmek için Tahran Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağına geçtiği sırada yanına gelen iki kişi tarafından kaçırılmak istendi.

Yalçın’ın aktarımına göre, söz konusu iki kişi kendilerini ‘polis’ olarak tanıttı.

Kendisini araca götürmeye çalışan kişilerin elinden kurtulabilen Yalçın’a ilişkin açıklama yapan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Son dönemlerde ev baskınları ve gözaltıların yanı sıra özellikle Ankara’da kaçırılma olayları yaşanıyor. Son olarak genel merkez çalışanımız Fahri Yalçın’a yönelik gerçekleşen kaçırma olayıdır” dedi.

HDP Genel Merkez binası önünde basın toplantısı düzenleyen Başaran, “Fahri arkadaşımız daha önce de 2016 yılının Ekim ayında yine kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmış ve daha sonra MİT elemanı olduğunu söyleyenler tarafından sorgulanmıştır” bilgisini paylaştı.

“Denenmiş ve başarısız olmuş uygulamalardan vazgeçin” çağrısı da yapan Başaran, son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir açıklama beklediklerini ifade etti.

Yalçın: Koluma girip beni araca doğru götürmeye çalıştılar

Kaçırılma girişimine maruz kalan Yalçın ise Mezopotamya Ajansı’na yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“HDP Genel Merkezi’nden çıkıp Tahran Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağına gittiğim sırada, iki kişinin arkamdan ‘Fahri’ diye seslendiğini duydum. Arkama döndüğümde iki yabancının bana doğru hızla geldiklerini gördüm. Kim olduklarını sorduğumda, polis olduklarını ve benimle konuşmak istediklerini söylediler. Ben kendilerini tanımadığımı söyleyince, koluma girip beni araca doğru götürmeye çalıştılar. Ben araca varmadan ellerinden kurtulup kaçtım ve tekrar genel merkez binasına geldim.”

Fahri Yalçın, kaçırma girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.