Ana SayfaManşetHDP Sözcüsü Oluç: Erdoğan açıkça YSK’ye direktif verdi

HDP Sözcüsü Oluç: Erdoğan açıkça YSK’ye direktif verdi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim öncesi yaptığı ‘kayyum’ açıklamasına ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Oluç, “Açıkça YSK’ye direktif veriyor” dedi ve ekledi: “Halk bu duruma pabuç bırakmaz. Erdoğan’ın bu hamlesi tutmaz. Asla bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, gündemdeki gelişmeleri webiz’de değerlendirdi; Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini hedef alan sözlerine ve ‘kayyum’ açıklamasına ilişkin konuştu.

Serpil Savumlu’nun konuğu olan Oluç, “Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” diyen Erdoğan’ın bu açıklamayla açıkça Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ‘direktif verdiğini’ kaydetti.

“Yani diyor ki; HDP’nin adaylarını YSK kabul etmesin. YSK bunları kabul etmemek için çeşitli bahaneler bulabilir, daha önce de yaşandı. Peki, kim olarak veriyor bu direktifi; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı olarak. Hukuksuzluk buradan başlıyor, sadece hukuksuzluk da değil, bu seçimin şaibeli olacağı görülüyor. Eğer bu direktif varsa demek ki seçim üzerinde, adaylar üzerinde şaibe söz konusu. Bu, seçimin adil ve eşit olmayacağını gösteriyor.”

“HDP meşruiyetini Cumhurbaşkanı’ndan değil halktan ve mücadeleden alıyor” diyen Oluç, Erdoğan’ın söz konusu konuşmasıyla ‘Neden HDP’ye oy vereceksiniz, ne de olsa kayyum atanır’ı dolaşıma sokmak istediğine dikkat çekti.

Oluç, “Halk kayyum atamalarının kendi siyasi iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini biliyor. Halk bu duruma pabuç bırakmaz. Erdoğan’ın bu hamlesi tutmaz” diye konuştu.

“Atanan kayyumların yaptıkları ilk iş yolsuzluk oldu. Kayyumlar Kürt diline, kadınlara yönelik merkezlere müdahale ettiler. Bir kaç park yaparak da halkı etkileyeceklerini sandılar. Biz seçilelim de atayabiliyorsan sen yine kayyum ata. O iradeyi yine çiğne ama halk bunun hesabını soracak. Asla bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz.”

Erdoğan’ın “HDP’yi meşru siyasetin aktörü olarak görmemiz mümkün değil” sözlerine de değinen Oluç, “HDP’nin meşru olmadığını söylemek tacizdir” dedi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başladı
Next post
Gazeteci ve siyasetçilere operasyon: 98 kişi halen gözaltında