Ana SayfaGüncelHDP’den Halkevleri açıklaması: Operasyon demokratik muhalefetin tasfiyesinin parçası

HDP’den Halkevleri açıklaması: Operasyon demokratik muhalefetin tasfiyesinin parçası

HABER MERKEZİ – HDP, Halkevleri’nin Ankara’daki 4 şube başkanının ev baskınları ile gözaltına alınmasına tepki gösterdi, “AKP iktidarının Halkevleri’ne yönelik bu saldırısı, demokratik muhalefeti tasfiye girişiminin bir parçasıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran imzasıyla Halkevleri’ne yönelik polis operasyonuna dair yazılı açıklama yapıldı.

Halkevleri’nin Ankara’daki 4 şube başkanının ev baskınları ile gözaltına alındığını hatırlatan Başaran, “Soruşturmaya konu olan suçlamalara dair, halen bir bilginin ve belgenin paylaşılmamış olması, bu sürecin de bütünüyle politik olduğunu kanıtlar niteliktedir” dedi.

“AKP iktidarının Halkevleri’ne yönelik bu saldırısı, demokratik muhalefeti tasfiye girişiminin bir parçasıdır” diye belirten Ayşe Acar Başaran, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Parlamento içindeki ve dışındaki tüm muhalifleri ve demokratları düşman hukuku uygulayarak sindirmeye çalışan AKP-MHP ittifakı, yaklaşan yerel seçimlerdeki muhtemel başarısızlığını en aza indirgemek için haklı taleplerin ve halkın sesi olan tüm demokratik yapıları bertaraf etmeye niyetlenmiştir. 

“Halkevleri gibi kökleri derinlere işlemiş yapıları basit soruşturmalar, ayarlanmış gizli tanıklar, mesnetsiz iddialar ve gözaltılar ile susturabileceğini sanmak, tam da AKP gibi korku hakimiyeti kurarak ayakta durmaya çalışan, baskı ve zulümden beslenen zihniyetlere uygun bir tavırdır. 

“Halkevleri yalnız değildir. Ardında Türkiye halklarının ve demokratik kamuoyunun, vicdanlı insanların  desteği vardır. Hukuksuz ve gayri meşru tutumlarla güç gösterisi yapan AKP-MHP ittifakını demokratik siyaset zeminine dönmeye davet ediyoruz. Gözaltına alınan Halkevleri yöneticileri derhal serbest bırakılmalı, bu anlamsız siyasi operasyonlara bir an önce son verilmelidir.”


Ankara’da Halkevleri’ne operasyon: Dört yönetici gözaltında


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Fotoğraflarla: Sanatçı Agoch'un dünyanın dört bir yanına resmettiği yüzler
Sonraki Haber
İddianame kabul edildi: Gazeteci Kobulan'a 'zincirleme şekilde örgüt propagandası' suçlaması