Ana SayfaGüncelHDP’den tekzip: ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ teklifini destekleyeceğiz

HDP’den tekzip: ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ teklifini destekleyeceğiz

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, prim gün sürelerini doldurmalarına rağmen yaş şartına takıldıkları için emekli aylığı almaya hak kazanamayanlar konusuyla ilgili yasa teklifini destekleyeceklerini duyurdu.

24 Haziran seçimleri öncesi bazı siyasi partilerin seçim beyannamesinde yer verdiği ’emeklilikte yaşa takılanlar’ sorunu, verilen kanun teklifleriyle gündemdeki yerini koruyor.

Prim gün sürelerini doldurmalarına rağmen yaş şartına takıldıkları için emekli aylığı almaya hak kazanamayanlar konusunda yasa teklifini destekleyeceklerini duyuran Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergeye karşı çıktı” haberlerini de yalanladı.

Partisinin Meclis grup toplantısında söz konusu konuya değinen Buldan, şunları ifade etti:

“Son olarak bir bilgiyi sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Dün İçişleri Komisyonu’nda trafik kanunu görüşmeleri sırasında korucuların emekliliğiyle ilgili madde görüşülürken, komisyon üyelerimiz korucularla ilgili sunulan önergeye karşı çıkmıştır. Bu durum ‘HDP emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergeye karşı çıktı’ diye kamuoyuna yanlış yansıtılmaktadır. Bizim karşı çıktığımız koruculuk mevzusudur.

“Yoksa emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifi gelmesi halinde destekleyeceğimizi buradan kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Gerçi biraz önce AKP Genel Başkanı erken yaşta emeklilikle ilgili teklif getirmeyeceklerini söyledi. Ama biz bu teklifin gelmesi için çabalayacak, destekleyeceğiz.”

Buldan’ın bu açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda “TBMM İçişleri Komisyonu çalışmalarımızda CHP olarak milyonları ilgilendiren EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çözümü için verdiğimiz önergemiz AKP, MHP ve HDP oylarıyla gündeme alınmadı” demesi ve bazı medya organlarında söz konusu haberlerin çıkması üzerine geldi.


Erdoğan’dan ’emeklilikte yaşa takılanlar’ açıklaması

Previous post
Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında kırmızı bülten kararı
Next post
Cinayetin üzerinden bir yıl geçti: Gazeteci Caruana Galizia için adalet nerede? - Margaret Atwood